DOLAR

32,5504

0.1%
EURO

34,9238

0.68%
ALTIN(gr)

2.430,92

-0,07%
BİST 100

%
”ATM Kartımı Kaptı Ne Yapmam Lazım?”

”ATM Kartımı Kaptı Ne Yapmam Lazım?”

ATM cihazları zaman zaman kredi kartınızı veya banka kartınızı kapabilir. Bu durumda panik olmamak ve kredi veya banka kartınızın güvende olduğundan emin olmak zorundasınız.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
”ATM Kartımı Kaptı Ne Yapmam Lazım?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATM cihazları tüm dünyada en üst standartlarda üretilmekte ve en üst standartlarda yönetilmekte olmasına rağmen hala eski yazılımlar kullanmaktalar.

ATM cihazlarının bu yazılımları dolayısı ile veya bazen donanımsal problemleri dolayısı ile kartınız ATM cihazında kalabilir ve kartınızı hiçbir şekilde geri vermeyebilir.

Bu durumda ATM cihazı size bir uyarı verebilir veya hiçbir uyarı vermeden işlemi sürdürüyor şeklinde görünebilir. ATM’ye kartım sıkıştı, ATM kartımı kaptı diye panik yapmadan önce yapılması gereken en az 10 dakika boyunca ATM cihazının önünden ayrılmamak ve hemen orada eğer ki cihaz kartı 3 dakika içerisinde geri vermedi ise bankanızı arayarak kartınızın ATM’ye sıkıştığını ve iptal edilmesini istemeniz yönünde olmalı.

En Az 4 Dakika Bekleyin

Bazen ATM cihazlarına kartınız sıkışmış gibi görünebilir ama cihaz daha sonra kredi veya banka kartınızı geri verebilir.

Kredi veya banka kartınızın geri verilmesi için ATM cihazının iptal tuşuna ardı ardına 3 defa basmanız durumunda ve 4 dakikayı geçmesine rağmen kartınız çıkmadı ise çıkmayacaktır ve ATM cihazının içerisine düşmüş demektir.

Bu kartı oradan ATM cihazı banka içerisinde açılmadan kimse alamaz bu yönde güvenli olduğunuzun farkına varmalısınız. Hemen bankanızı arayarak kredi veya banka kartınızın ATM’ye sıkıştığını söylemeniz durumunda bir süreliğine kartınız kullanıma kapatılacaktır ve daha sonra kartınızı aldığınızda tekrar aktif edilecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP