DOLAR

32,6082

0.24%
EURO

34,7687

0.24%
ALTIN(gr)

2.418,73

-0,56%
BİST 100

%
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İçin Önemli Gün! (Bugün Toplanıyor)
  • Finans 365
  • Finans
  • Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İçin Önemli Gün! (Bugün Toplanıyor)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İçin Önemli Gün! (Bugün Toplanıyor)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bugün önemli bir gün. emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği tarafından organize edilen geniş katılım mı bir miting düzenleniyor. Peki EYT’liler ne istiyor? EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İçin Önemli Gün! (Bugün Toplanıyor)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olmak için prim ödemelerini yapmış ancak 1999 yılında çıkarılan yaş düzenlemesi ile emekli olmaya hak kazandıkları halde yaş sınırına takılan ve halk arasında EYT’li olarak bilinen kesim için yurdun dör bir yanından haberler gelmeye başlıyor. Bugün EYT derneği tarafından Ankara’da geniş katılımlı miting düzenlenecek. Miting saat 12’de başlayacak.

EYT’ler ne İstiyor?

Emekliliğe hak kazanan kişiler 1999 yılında çıkarılan emeklilik yasasının yürütülmesinin durdurulmasını talep ediyor. Prim ödemelerini tamamlayan kişilerin yaş doldurmasının beklenmeden emekli olmasına olanak sağlanmasını talep ediyor.

EYT dernekleri sözcüleri, emekli olmak isteyenlerin isterlerse düşük emeklilik tutarı ile emekli olmasını, veya yasa öncesinde yaşa takılmayanların sınırsız olarak emekli edilmesini ve, kademeli olarak yaşa takılanların emekli edilmesini talep ediyor.

Devlet EYT’liler için nasıl bir çözüm öneriyor?

Şuana kadar EYT’li ler konusunda herhangi bir ciddi adım atılmadı. Ancak İstanbul Seçimlerinden önce Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, EYT mağdurlarına sabırlı olmalarını bir çözüm oluşturulacağının sözünü vermişti. Yeni yargı paketinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar için bir düzenleme yapılıp yapılmadığı merak ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP