DOLAR

32,5726

0.03%
EURO

34,9439

0.11%
ALTIN(gr)

2.428,67

-0,04%
BİST 100

%
Reuters anketi: Dolar 6 ay sonra 5.93 TL’yi geçecek

Reuters anketi: Dolar 6 ay sonra 5.93 TL’yi geçecek

Reuters Dolar TL anketinde doların 6 ay sonra ne kadar olacağı hakkında 5.93 TL'nin geçileceği tahmin edildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Reuters anketi: Dolar 6 ay sonra 5.93 TL’yi geçecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar ve TL arasında yükseliş devam ederken, ABD Doları sürekli olarak değer kazanıyor ve değer kazanması nedeniyle sürekli olarak TL’de büyük bir düşüş süreci yaşanıyor.

ABD Doları yükselmeye devam ettiği için enflasyon ve ürün fiyatları sürekli olarak değişiyor, zaman zaman market raflarında fiyatı günlük ve saatlik olarak belirlenen ürünlerin fiyatında binlerce TL fark olabiliyor.

Dolar kurunun 6 ay sonra ne kadar olacağı anketinde ABD’li istemciler 5.93 TL’nin geçilecek olduğunu tahmin etti.

S-400 ve F-35 tartışması sürerken, ABD’nin Türkiye’ye bu nedenlerden uygulayabilecek olduğu yaptırımların doları çok daha fazla yükseltebileceği tahmin ediliyor. Resmi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrasında yapısal reformlar uygulayacak olduklarını ve ekonomide yaşanan kötü süreci anlayarak seçmenin kendilerine bir uyarı mesajı verdiğini açıklamıştı ve bunu anladıklarını açıklamıştı.

Erdoğan’ın açıklamalarından kısa bir süre sonra henüz ekonomik olarak bir adım atılmadı ancak 8 Nisan haftasında hükümetin bazı ekonomik adımları açıklaması, ekonomistlerin ise hükümeti artık daha uzun vadeli ve geçici olarak değil, ekonomiye yararlı, hanehalkına olumlu yansıyacak olan çalışmalar ve kararlar vermesi konusunda uyardı.

TÜSİAD bugün hükümeti artık doğru ve kalıcı ekonomik adımlar atmaları gerektiği konusunda uyardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP