DOLAR

32,5425

0.22%
EURO

34,8259

0.23%
ALTIN(gr)

2.475,66

0,56%
BİST 100

%
Pandemiyle Beraber Kira Ödemeleri Tarih Oldu Yeni destek Ödemesi Kapıda
  • Finans 365
  • Gündem
  • Pandemiyle Beraber Kira Ödemeleri Tarih Oldu Yeni destek Ödemesi Kapıda

Pandemiyle Beraber Kira Ödemeleri Tarih Oldu Yeni destek Ödemesi Kapıda

Vatandaşlar pandemi dolayısıyla evlerinden çıkmıyor. Ancak kimi durumlarda evde oturmak daha sıkıntılı bir hal oluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Pandemiyle Beraber Kira Ödemeleri Tarih Oldu Yeni destek Ödemesi Kapıda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamalara göre kira ödemelerinde zorlanan vatandaşlar için yeni bir düzenlemeye gidilecek. Planlanan düzenleme hayata geçirildiğinde vatandaşın kirasına destek olacak olan devlet bu ödeme için pilot il uygulamasına gitmeyecek. Gerekli bir durum olduğundan ve zaruri bir ihtiyaç olduğundan devlet bu noktada inisiyatif kullanacak. Büyük şehirlerde yaşayanlar için 750 diğer iller için 600 ila 550 TL arası ödeme yapılması söz konusu olacak. Bundan dolayı vatandaşların başvuru formlarını dikkatle doldurması gerekmektedir. Başvur formları online sistemde ilgililere ulaştırılabilir ya da yüz yüze de işlemler halledilebilir. Yüz yüze işlemleri halletmek isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmesi rica ediliyor.

Kişi Başı Gelir Takip Edilecek

Online olarak işlem yapacak olan vatandaşlar ise E Devlet ile başvuru oluşturabilir. Kira ödemeleri 750 TL’den fazla olan vatandaşlar geriye kalan kısmı kendi ceplerinde karşılamak zorunda. Devlet kiraların daha fazlasına kefil olmayacağını açıkladı. Kira ödemelerinin ilk etapta 3 ay ödeneceği belirtildi. Ancak pandemi koşuşlarının getireceği sonuçlar tam kestirilmiyor. Eğer hala vatandaşa işsiz ise diğer ödemeler gibi kira destek ödemelerinin de süresi uzatılacak. Kira destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşların hanelerine kişi başı 700 TL ve altı değerde ücret girmesi gerekiyor. Buna ek olarak başka yerlerden kira ödemelerine benzer ödemelerden yararlanması gerekli. Bu şartları sağlayan vatandaşlar başvuru tarihi geldiğinde hızlı şekilde başvuru oluşturmalıdır. Milyonlarca hanenin bu ödemden yaralanması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP