DOLAR

32,3321

0.24%
EURO

35,0840

-0.15%
ALTIN(gr)

2.301,45

1,06%
BİST 100

%
Devletten Annelere 10 Bin TL Ödeme! Başvurular Devam Ediyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Devletten Annelere 10 Bin TL Ödeme! Başvurular Devam Ediyor

Devletten Annelere 10 Bin TL Ödeme! Başvurular Devam Ediyor

Sosyal devlet anlayışı altında günümüzde pek çok ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için destek ödemelerinin yapılmasının yanın da son zamanların gündeminde en çok yer alan anne ve anne adaylarına yapılan destek çalışmaları bulunuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Devletten Annelere 10 Bin TL Ödeme! Başvurular Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet tarafından verilmesi sağlanan maddi yardım destek ödenekleri gün yüne çıkmasıyla birlikte pek çok vatandaşımız bu fırsattan yararlanma olanaklarını araştırmaya başladı.

Süt Para Yardım Destek Ödemeleri Devam Ediyor

Özellikle çalışan anneler için dikkatleri üzerine çeken önemli destek ödenekleri arasında süt parası da bulunmaktadır. Pek çok anne ve anne adaylarının yararlanma olanağının olduğu süt parası halk arasında emzirme ödeneği olarak da bilinmektedir. Yapılan açıklamalar dâhilinde 4c sigortalı olan ve kamuda iş gören anneler için 2020 senesi içinde ödeme tutarı 202 TL olarak belirlenmiştir. Süt parasından yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuruların nerede ve ne zaman yapılacağına ilişkin araştırmalarını sürdürerek gündemde ki yerini almaktadır.

Doğum Yardım Destek Ödemeleri

Doğum yardım destek ödemeleri hem çalışan hem de ev hanımı anneler için yapılan ödemeler arasında bulunmaktadır. Bu ödenekten yararlanmak isteyen bireyler kesinlikle TC vatandaşı olmak zorundadır. Doğum sayısına göre değişiklik gösteren bu durum çocuk sayısına göre belirlenmektedir.

Doğum yapan annenin ilk çocuğu için 300TL, ikinci çocuk için 400TL, üçüncü ve sonrasın ki doğan çocuklar için ise 600 TL destek ödemeleri yapılmaktadır.

Aynı zamanda ikiz yada üçüz çocuklar içinde ödemeler farklılık göstermektedir.

İlk ikiz bebekler için ödenen tutar 300TL,

İkinci ikiz bebekler için ödenen tutar 400TL

Üçüz bebekler ilki için yapılan ödemeler 700TL,

Üçüz bebeklerin ikincisi için yapılan ödemeler 400TL,

Üçüz bebeklerin üçüncüsü için yapılan ödeme tutarı ise 600 TL olarak belirlenmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP