DOLAR

32,5034

0.27%
EURO

34,5858

0.24%
ALTIN(gr)

2.477,19

-0,23%
BİST 100

%
Emekliye 5 Kapılı Kazanç Yolu!

Emekliye 5 Kapılı Kazanç Yolu!

Aile yardımı, intibak, sağlık kolaylıkları indirimli tatil ve ücretsiz ulaşım; bu haklar ile emeklilerin parası cebinde kalıyor m? Kamu Personeli Danışma Kurulu milyonları heyecanlandırdı. Bu talepler gündemde ve karara bağlanması bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Emekliye 5 Kapılı Kazanç Yolu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gözler KPDK’na çevrildi

15 Eylül’de yapılacak toplantının gündeminde, emekliler toplu sözleşmede karara bağlanamayan talepler bulunuyor. Emeklilerin gündeme taşınmasını istediği konu başlıkları ve karara bağlanmasını beklediği taleplerin başlıkları şu şekilde;

  • Memurlara uygulanan aile yardımı, emekliler için uygulansın,
  • Emekli olan kamu görevlileri yaş sınırı olmadan toplu taşımayı ücretsiz kullanabilsin,
  • Aynı kadrodan ve aynı unvanla emekli olanlar arasında, kurum kaynaklı maaş farkları giderilsin,
  • Emekli olan kamu görevlisi, kamu kurumları tarafından işletilen dinlenme tesislerinden %50 indirim alabilsin,
  • Yaş şartı dışında tüm koşulları sağlayarak kendi isteğiyle işinden ayrılan kişilere genel sağlık sigortasından yararlanma hakkı tanınsın,

Emekli olan veya emekli olmayı bekleyen milyonların gözü bu toplantıya katılanlara döndü. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı İdari İşler Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, Memur-Sen, Türkiye Kamu Sen, Kesk temsilcilerinin bir araya gelmesiyle başlayacak toplantıdan alınacak kararlar bekleniyor.

Talep edilen istekler kabul edilirse kamu emeklileri en azından bazı harcamalarında tasarruf sağlayabilecek. Özellikle intibak ile ilgili beklentiler çok yüksek. Aynı unvan ve görevle emekli olmalarına rağmen yasalardan oluşan değişiklikler ile maaş farkı oluşan kesim büyük bir sıkıntı yaşıyor. En düşük 355 TL fark olan maaşların dengelenmesi için yapılan başvurular yetkililerce değerlendirilecek. Toplantı sonrasında olumlu gelişmeler yaşanması halinde, kamu emeklileri rahat bir nefes alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP