Aile Bakanlığı 4. Faz Yardım Başvurularını Almaya Başladı

Aile Bakanlığı 4. Faz Yardım Başvurularını Almaya Başladı

Korona virüs salgını başından beri ailelere destek amacıyla verilen yardımlara bir yenisi eklendi. daha önce Faz1, Faz2 ve Faz3 ödemelerine başvuruda bulunmayan vatandaşlar yeni başvurularını yapabilecek. Ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Aile Bakanlığı 4. Faz Yardım Başvurularını Almaya Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hemen Başvuru Yapın, Miktarlar Değişti

Şimdiye kadar yapılan başvurularda devletten ödeme alanlar eleniyordu. Ancak yeni verilen bilgilere göre Faz4 kapsamında; dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için de 1000 TL sosyal yardım oluşturulması için talep oluşturuldu. Dul ve yetim, emekli ve evde bakım maaşı alanlar da başvuru yapabilecek!

Faz4 sosyal yardımlar için Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devrede. Bakanlıktan açıklanan bilgiye göre son kez bir yardım daha verilecek ve miktarı 1250 TL olacak. dul ve yetim aylığını düşük alanlar kapsamında bulunan bazı vatandaşlar, devlet geliri aldığı için daha önceki yardımlardan yararlananmamıştı. Fakat yeni düzenlemeyle şartların esnetilmesi gündeme geldi.

Türkiyr Emekliler Derneği tarafından “Bugüne kadar açıklanan üç ayrı sosyal yardım paketi açıklanmış ve kapsamdakilere 1000 lira ödeme yapılmıştır. Gelir ve aylık almak, sosyal destek paketinden kapsam dışı kalmayı gerektirmemelidir. Faz4 destek paket kapsamına, sosyal güvenlik sisteminden dul ve yetim aylığı düşük kalanlar değerlendirilmeye alınmalı, asgari ücretin üçte birinden az gelire sahip hanelere 1000 lira sosyal destek yapılmalıdır” açıklaması ile bu destekten faydalanacak kişi sayısında artış bekleniyor.

Bakanlık konuyu inceleyerek başvuru esnekliğinin sağlanması yönünde karar çıkabileceğini açıkladı. Şimdi bu son ödenek için ihtiyaç sahipleri başvuru koşullarının açıklanmasını bekliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP