Ev Alacaklara Konut Teşviği Geliyor! En Düşük Faizden Bile Daha Düşük Olacak

Ev Alacaklara Konut Teşviği Geliyor! En Düşük Faizden Bile Daha Düşük Olacak

Hükümet vatandaşları konut alımlarında teşvik edecek bir düzenlemeyi hayata geçirecek. Daha çok düşük ve orta gelir grubunun hedef alındığı konut teşviğinden çok sayıda vatandaşın yararlanması bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Ev Alacaklara Konut Teşviği Geliyor! En Düşük Faizden Bile Daha Düşük Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev alacaklara ortalamanın altında düşük faizle ev alma olanağı sağlanacak.

Haberler.com’un haberine göre; üst düzey bir ekonomi yetkilisinin yaptığı açıklamada; “Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi” olarak adlandıralan düzenlemenin üzerinde çalışıldığı ve bunun torba kanununda yer alacaını belirterek kısa süre içerisinde ilan edilmesinin planlandığını belirtti.

Yekili ismin yaptığı açıklamaya göre; “Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi” olarak isimlendirilen düzenlemeyle alakalı olarak Türkiye’de mortgage sistemlerinin yavaşça ortaya çıkarılacağı, uzmanlaşmış bankacılığın kesin olarak gündeme gelmesinin söz konusu olabileceğini sözlerine ekledi. Yetkili ayrıca içinde bulunduğumuz sistemin daha düşük faizle beraber herkesin ev sahibi yapabileceğini ayrıca bundan daha çok düşük ve dar gelirli ailelerin faydalanabileceğinde kesin karar kılınacağını belirtti.

FAİZ ORANLARI DÜŞECEK

Ekonomi yetkilisi yaptığı açıklamada ise; kredi ve mevduat faizlerinin düşük hatta ortalamanın bile altında olacağına dikkat çekilmesini isterken, bazı bankalar uzun zamandır bunun üzerinde çalışmaya devam ediyorar. Bu çalışmaların sadece konut değil, tadilat ve konut amaçlı diğer diğer kullanımlarda da kullanılabileceğini belirtti. Bu bağlamda söz konusu sistem dalgalarından etkilenmemek için başlangıçta müşteri ile yapı tasarrufu bankası arasında imzalanan sözleşmeyle beraber mevduat ve kredi sabitlenecek. Söz konusu oranların sözleşme ve verilen tarihle arasında geçerli olacağı belirtiliyor.

ŞARTLAR SAĞLANMADIĞI SÜREÇTE DEVLET KATKISI SAĞLANMAYACAK

Bu sistemde düşük mevduat faizi içeren sözleşmelerin müşteriler açısından cazip olabileceği temin edilirken mevduatlara devlet katkısı verilecek. Belirtilen şartların sağlanmadığı süreçte katılımcılar devlet katkısı alamayacaklar. Üzerinde çalışılan bu sistemin, konut alımında konut kredisinin yanı sıra YTS kredisi ve YTS tasarrufunu içeren bir yapı planlanıyor. Minimum tasarruf süresi ise beş yıl olarak görülmekte.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP