Kredi Notumu Nasıl Öğrenirim?

Kredi Notumu Nasıl Öğrenirim?

Bankaların kredi istihbaratı süreci için hayata geçirdiği kredi notu sistemi artık ev kiralamadan taksitle cep telefonu almaya kadar farklı pek çok sektörde kullanılıyor. Peki, "kredi notumu nasıl öğrenirim" sorusunun yanıtı nedir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Kredi Notumu Nasıl Öğrenirim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi Notumu Öğrenmek İstiyorum

Kredi notunu öğrenmek isteyen kişilerin kullanabilecekleri 3 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki aynı zamanda kredi notu sisteminni de kurucusu olan Findeks internet sitesi üzerinden kredi notu sorgulaması yapmaktır. Üstelik ilk kez kredi notu sorgulama yapacak olan kişilere Findeks ücretsiz kredi notu öğrenme hizmeti de vermektedir.

Findeks Kredi Notu Ücretsiz Öğrenme

İlk kez kredi notu sorgulaması yapacak olan kişilere ücretsiz kredi notu sorgulama hizmeti verilmektedir. Bunun için Findeks üyeliği oluşturmanız ve ardından sisteme giriş yaptıktan sonra kredi notu sorgulama linkini tıklayarak not ortalamanızı öğrenmeniz yeterli olacaktır. Ancak bir başka kanaldan da olsa kredi notu öğrenme işlemini gerçekleştirdiyseniz ne yazık ki kredi notu sorgulama ücreti olarak 8 lira ödemeniz gerekmektedir.

Kredi Notu Öğrenme Ücreti Ne Kadar?

Findeks KKB internet sitesi üzerinden yapılan kredi notu sorgulama ücreti 8 lira olarak ücretlendirilmektedir. Turkcelle kredi notu sorgulama ve Vodafone kredi notu sorgulama işlemleri için talep edilen ücret ise sorgulama başına 9 lira olarak yansıtılmaktadır. Banka kredi notu hesaplama işlemlerinde ise ödenen ücretler hem bankaya hem de sorgulama yapılan kanala göre değişmekte olup en pahalı olan yöntemdir. Bu nedenle banka kredi notu öğrenme işlemi yerine Findeks internet sitesi ya da SMS kredi notu sorgulama hizmetinden yararlanılması önerilmektedir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP