DOLAR

32,6031

0.39%
EURO

34,8266

0.25%
ALTIN(gr)

2.492,17

0,33%
BİST 100

%
TCMB Açıkladı: “Son Dönemde Açıklanan Rezerv Rakamları Olağan Dışı Değil”
  • Finans 365
  • Finans
  • TCMB Açıkladı: “Son Dönemde Açıklanan Rezerv Rakamları Olağan Dışı Değil”

TCMB Açıkladı: “Son Dönemde Açıklanan Rezerv Rakamları Olağan Dışı Değil”

TCMB son dönemde açıklanan rezerv rakamları ile ilgili olağandışı bir durum olmadığını açıkladı. TCMB'nin rezerv biriktirme politikası devam ediyor mu?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
TCMB Açıkladı: “Son Dönemde Açıklanan Rezerv Rakamları Olağan Dışı Değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası rezerv rakamları ile ilgili açıklama yaptı.

Son dönemde açıklanan rezerv rakamları ile ilgili olağandışı bir durum olmadığı, TCMB’nin rezerv biriktirme politikasının devam edildiği açıklandı.

Hazine 5,3 Milyar Borç Ödemesi Yaptı

Yetkili, Hazine adına gerçekleştirilen dış borç ve diğer cari döviz ödemeleri, Hazine’nin yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği döviz cinsi borçlanmaları, enerji ithalatçısı kamu kuruluşlarına yapılan döviz satışları, ihracat reeskont kredileri ile bankaların yabancı para ve Türk lirası zorunlu karşılıkları için TCMB nezdinde tutulan döviz hesaplarındaki hareketlerin dönem dönem rezervlerde hızlı değişimlere yol açabildiğini belirtti

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili bu kapsamda, son dönemde yaklaşık 5,3 milyar dolar tutarında dış borç ödemesi ve enerji ithalatçısı kurumlara döviz satımı yapıldığını ifade etti.

Ayrıca TL depo karşılığı döviz depo ihaleleri, teminat döviz depo işlemleri ve döviz karşılığı TL swap imkanı gibi politika araçları kapsamındaki döviz hareketlerinin de rezervlerde geçici dalgalanmalara yol açabildiğini kaydetti

Rezervlerde farklı para birimlerinin ve altının, dolar karşısındaki değer değişimleri kaynaklı değerleme etkilerinin de olabileceğini belirten yetkili bu nedenle rezerv rakamlarındaki dalgalanmanın geçici olduğunu ifade etti.

En güncel haberlerden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP