DOLAR

32,4931

-0.16%
EURO

34,9799

0.39%
ALTIN(gr)

2.432,45

0,40%
BİST 100

%
Ziraat Bankası yeni kredi paketini açıkladı

Ziraat Bankası yeni kredi paketini açıkladı

Ziraat Bankası yeni kredi paketini açıkladı. Yeni kredi paketi orman köylerinde olanları tarımsal alanda daha fazla alanı ekebilmelerine katkı sağlayacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Ziraat Bankası yeni kredi paketini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada orman köylerinde yaşayan ve tarımsal desteğe ihtiyacı olanların yeni kredi paketi ile tarımsal destek alabilecek olduklarını açıkladı. Tarımsal destek alabilecek olan orman köylerinde yaşayan kişiler, alacak oldukları destek sayesinde bölgelerinden ekonomik sebeplerle ayrılmak zorunda kalmayacak ve ekonomik olarak güçlenecekler.

Orman köylerinde yaşayanlara özel olarak Ziraat Bankası kredi paketinin tarıma destek ve orman köylerinde yaşayanlara destek amacıyla oluşturulduğu açıklandı. Milyonlarca dolarlık kredi veren ve tarımı destekleyen Ziraat Bankası, bu yıl içerisinde tarım alanlarının ekilmesine yönelik olarak daha fazla çalışacak.

Tarım alanlarının ekilebilmesine yönelik desteğin artırılmasına katkı sağlayan kredi paketinden kaç kişinin yararlanacak olduğu konusunda ise henüz açıklama yapılmadı.

I-) Paket kapsamında toplamda 100.000 TL’ye kadar kredi kullandırılabilecek ve özkaynak katkısı aranmayacaktır.

II-) Yatırım kredilerine, yatırımın geri dönüş süresine uygun olarak 7 yıla kadar vade yapılabilecek, geri ödeme dönemleri ve taksit miktarları da üretim dönemine dair muhtemel gelir miktarına ve gelir elde etme dönemlerine göre belirlenecektir.

III-) Yeni yapılacak yatırımlarda yatırımın büyüklüğüne ve işletmeye geçiş süresine bağlı olarak 2 yıla kadar anapara ödemesiz dönem verilebilecektir.

IV-) İşletme kredilerinde ise gelir elde etme dönemi dikkate alınarak 14 aya kadar vade yapılabilecektir.

V-) Ziraat Bankası tarafından paket kapsamında kullandırılan kredilere, kredi vadesi ile uyumlu faiz oranları uygulanacaktır. Ayrıca, ilgili Kararname ve Tebliğ’de belirtilen teknik kriterlerin sağlanması halinde, söz konusu krediler, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca sağlanan faiz desteğinden (sübvansiyon) faydalanabilecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP