484 Liradan Az Geliri Olan Vatandaşa Her Ay 671 TL Maddi Yardım

484 Liradan Az Geliri Olan Vatandaşa Her Ay 671 TL Maddi Yardım

Devlet yaş almış vatandaşlara yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan destekler ile yardıma muhtaç yaşlılara yardımcı olmaya çalışıyor. Devlet, zor durumda olan, hasta, bakıma muhtaç, maddi olanağı olmayan ve kimsesi olmayan yaş almışlara destek oluyor. Yapılan destekleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
484 Liradan Az Geliri Olan Vatandaşa Her Ay 671 TL Maddi Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet yaşlılara yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan destekler ile yardıma muhtaç yaşlılara yardımcı olmaya çalışıyor. Devlet, zor durumda olan, hasta, bakıma muhtaç, maddi olanağı olmayan ve kimsesi olmayan yaşlılara destek oluyor.

Aylık 671 Lira Destek

65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşı, 2020 yılının ocak ayı ile birlikte 671 TL’ye yükseldi. Eskiden 3 ayda bir ödenen bu maaş artık aylık olarak ödeniyor. Bu ödemenin kendi geçimini sağlayamayan yaşlılara verildiği biliniyor.

Devletin bu kapsamda yapmış olduğu destek 65 yaş aylığı veya 2022 aylığı olarak biliniyor. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen yaşlılar ilçedeki kaymakamlıklardaki ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na veya Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekiyor. İstenilen şart ise evdeki kişi başı gelirin 484 liradan az olması gerekiyor.

Evde Bakım Aylığı

Devlet ayrıca, hasta ve yaşlı olduğu için rapor alıp bakıma muhtaç olduğu tespit edilen kişilerle aynı çatı altında yaşayanlara, evde bakım aylığı ödemesi yapıyor. Söz konusu aylık ödeme bin 68 lira olarak gerçekleştiriliyor. Bu aylıktan yararlanmak için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporunun olması gerekiyor. Bu destek yaşlıya değil, bakımı gerçekleştiren kişiye veriliyor.

Bu destek kapsamından yararlanmak isteyenler ‘Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne veya varsa ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Ücretsiz Bakım Hizmeti

Engelli ya da çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti de sunuluyor. Bunun için herhangi bir bedel istenmediği gibi, başvuruda bulunan herkese hizmet sunuluyor. Bu kapsamdan yararlanmak için yalnızca “444 3 833” numaralı telefonu arayarak başvuruda bulunuluyor.

Bakımevi Desteği

Devlet, bakıma muhtaç olan, kimsesi olmayan veya ailesi ile çocuklarının bakmadığı ‘yoksul’ yaşlıların huzur evi ve bakım evlerinde ücretsiz bakılmasına ilişkin destek de sunuyor. Bu destek için 60 ve üzeri olmak koşulu ile hiçbir gelire sahip olunmama şartı isteniyor. Bu destek için Aile Bakanlığının il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekiyor.

Aylık Eve Geliyor

Yaşlı olmaları nedeni ile banka ve PTT’ye giderek aylıklarını alamayanlar için de evde ödeme imkanı sunuluyor. Bu durumda olan yaşlılar SGK’ya ‘konutta maaş almak istiyorum’ şeklinde bir dilekçe yazarak başvuruda bulunabiliyor.

Güncel ve sondakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızıindirin:

Finans365 Android uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP