Annelere Destek Ödemesinde Koşullar Değişti Duyanlar SGK’ya Akın Etti

Annelere Destek Ödemesinde Koşullar Değişti Duyanlar SGK’ya Akın Etti

Bebeklerin ve çocukların gelişimine ödeme veren devlet vatandaşların destek ödemesi alması için tüm yolları kolaylaştırıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Annelere Destek Ödemesinde Koşullar Değişti Duyanlar SGK’ya Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre annelere yeni bir destek ödemesi için kolları sıvadı. Buna göre 2 farklı ödeme için dosyaları tamamlayan devlet hem doğum hem süt ödemesini aynı anda yapılacak. Ödemelerin sıralaması belli oldu. Buna göre ilk etapta yeni doğan çocuklar için aylık yeni doğan ödemesi yapılacak. Ödemelerden yaralanamayan vatandaş için de bir yenilik getirildi. Buna göre 2015 yılının mayıs ayından sonra doğum yapmış olanlar ödemeye başvurulabilecek. Ancak süt parası için aynı kolaylık geçerli olmayacak. Buna göre doğum yapan kadınların belli bri süre içinde süt ödemeli için başvuruda bulunması gerekiyor. Ödemeler yeni doğanlar için 300 TL’den başlarken süt parsı 202 TL olarak açıklandı.

Mavi Kartlılar da Ödeme Alabilecek

Doğum parası ilk çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL olarak hesaplanırken diğer sıralı çocuklar için 600 TL olacak. Bu bağlamda bir anne toplanda 1300 TL ödemeyi yıllık alabilecek. Hem süt parası hem doğum parası 1 yıl için ödenmiş olacak. Periyodik olarak deva edecek ödemeler 1 yılın sonunda kendiliğinden bitecek. Ziraat banaksı aracılığıyla yapılacak ödemeler için SGK’ya başvuru yapılması gerekiyor. SGK belli belgeleri annelerden talep edecek. Ödemeleri sadece anneler alabilecek. Bu bağlamda baba başvuruda bulunsa dahi ödemeyi kesinlikle anne almalıdır. Ayrıca hem annenin hem babanın 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Anne ve babanın Türk vatandaşı ya da mavi kartlı olması da aranan son özellikle olarak kayıtlara geçti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP