DOLAR

32,6639

0.43%
EURO

34,9955

0.13%
ALTIN(gr)

2.500,98

0,69%
BİST 100

%
SGK’nın Ödediği İş Görememezlik Parasını Kimler Alabilir? (Şartlar Neler)
  • Finans 365
  • Gündem
  • SGK’nın Ödediği İş Görememezlik Parasını Kimler Alabilir? (Şartlar Neler)

SGK’nın Ödediği İş Görememezlik Parasını Kimler Alabilir? (Şartlar Neler)

Hastalığından dolayı çalışamayacak olan vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumu, İş Görememezlik Parası ödemesi yapıyor. SGK tarafından yapılan bu ödemeye ilişkin detayları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
SGK’nın Ödediği İş Görememezlik Parasını Kimler Alabilir? (Şartlar Neler)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşlara çeşitli durumlarda bulunmaları halinde İş Görememezlik Ödemesi yapıyor.

Devlet tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla yapılan bu desteklerden birisi de İş Görememezlik Ödemesi. Hasta olan çalışanlara çalışamamaları durumunda verilen bu ödemeye dair detayları sizlerle paylaşıyoruz.

İŞ GÖREMEMEZLİK ÖDENEĞİ

Bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlara hasta olduklarında veya herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle çalışmayacak hale geldiklerinde, İş Görememezlik Ödemesi almaya hak kazanırlar. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bu ödemeler hastalanan çalışanların yaşadıkları o süreç boyunca mağduriyet yaşamamaları için verilir. Günlük olarak ödemesi yapılan bu destek vatandaşlar tarafından çok fazla bilinmediğinden SGK’da unutur.

Peki Kimler Alabilir?

SGK tarafından verilen İş Görememezlik Ödeneğini almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken bazı koşullar bulunuyor. Bu koşullar ve detayları şu şekilde,

Sağlanması gereken koşulların ilki sağlık raporu alınması. Hastalığından veya sağlık sorunlarından dolayı çalışmayacak olan vatandaşlar bu durumu sağlık raporuyla belgelendirmek zorundalar. Hastanelerden alınan bu rapor karşılığında ödeme yapılıyor. Sağlık raporu şartının dışında ayrıca vatandaşlardan prim şartı talep ediliyor. Bu şartta ise vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’na en 90 gün prim yatırmış olmaları isteniyor.

Bu koşulları sağlayan vatandaşlara maaşları üzerinden yapılan bir hesaplama ile İş Görememezlik Ödemesi yapılıyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP