DOLAR

32,3484

0.26%
EURO

35,0837

-0.15%
ALTIN(gr)

2.308,90

1,39%
BİST 100

%
Başvurular Hemen Başlayacak Tüm Öğrenciler 821 TL Alacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Başvurular Hemen Başlayacak Tüm Öğrenciler 821 TL Alacak

Başvurular Hemen Başlayacak Tüm Öğrenciler 821 TL Alacak

Öğrenciler bu dönem oldukça fazla ödeme aldı ve hâlâ ödeme almaya devam ediyor. Bu bağlamda çalışmalar devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Başvurular Hemen Başlayacak Tüm Öğrenciler 821 TL Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre yetkililer öğrencilere ödeme vermeye devam edeceklerini belirtti. Aileler kendilerini geçindirmek de zorlanırken çocuklu olan ailelere krizin eşiğinde diyebiliriz. Özellikle çocuklar okula da gidiyorsa bu kriz katlanarak ailelerin üzerine yıkılmaya başlıyor. Okula giden çocukların okul başarıları düşmesin daha sağlıklı şekilde çocukluklarını yaşasın diye devlet elini taşın altına koymakta çekinmiyor. Açılamaya göre devlet çocukların doğumundan itibaren ailelere ödeme yapamaya başlayacak ve lisansüstü öğrencileri de dahil olmak üzere her öğrenciye belli bir miktar destek ödemesi gerçekleştirecek. Devlet sosyal devlet kavramını öyle bir içselleştirmiş kişinin doğumundan cenaze masraflarına kadar her şeyi üstleniyor. Ve hatta cenaze masraflarına ek olarak geride kalan eşlere ve çocuklara da ayrı bir özen gösteriyor.

Bazı Detaylar Net Değil

Verilecek olan yeni desteklerle beraber ana okuluna giden çocuklardan lisansüstü eğitim alan kişilere kadar ödeme yapılacağının altı çizildi. Pandeminin bitesiyle beraber ödemelerin kesileceği bilgisi ise yalanlandı. Bu bağlamda eğitim hayatı bitene kadar devletin belirlediği şartlar devam ettikçe destek ödemeleri de devam edecek. İlk olarak anasınıfı öğrencilerim için ödenecek tutar açıklanırken sırasıyla her kademe için belirlene ödeme tutarı açıklanmış oldu. Buna göre anaokulu öğrencileri 500 TL ödeme alırken ilkokul öğrencileri 650 TL ortaokul öğrencileri 750 TL lisans öğrencileri 821 TL ve lisansüstü öğrenciler 1100 TL ödem alarak eğitim öğretim sezonunu başlatmış olacak. Yaz tatilinde ödeme olup olmayacağı ise açıklığa kavuşmadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP