DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
4 Farklı Ödeme İçin Düğmeye Basan Yetkililerden Son Dakika Açıklaması Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • 4 Farklı Ödeme İçin Düğmeye Basan Yetkililerden Son Dakika Açıklaması Geldi

4 Farklı Ödeme İçin Düğmeye Basan Yetkililerden Son Dakika Açıklaması Geldi

Devlet destek paketleri için yapılan açıklamaları takip eden vatandaşlarher gün biraz daha şaşırıyor. Son açıklamalar yürekleri ağza getirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
4 Farklı Ödeme İçin Düğmeye Basan Yetkililerden Son Dakika Açıklaması Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet, vatandaşlar için ödeme kararı çıkarmaya devam ederkenşartları da git gide zorlaştırıyor. Pandeminin başında her şeyin çok daha rahat olduğunu söyleyen vatandaşlar şimdilerde devlet desteği almak için çok farklı alanlarda mücadele etmek zorundakalıyor. Normalleşme sürecinin getirdiği bu durumlaberaberartıkvatandaşlar eskisi kadar rahat ödem almayacak. Pandemi öncesinde alınan karalar yavaş yavaşuygulamayageçerken ödeme paketlerin kapsamı dadeğiştirtildi. Kapsam daraltma yerine kapsamı genişleten devlet bu ödemelerdenyararlanmakisteyenvatandaşlarıince eleyip sık dokuyor. Gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmakisteyendevlet bu bağlamda tüm belgeleri hassas şekilde inceliyor. Gerekli gördüğü durumlarda ise ek belgeler talep ediyor.

Herkes Hakkı Olan Ödemeyi Alıyor

4 farklı ödem verecekolandevlet bunlardan ilkini vatani görevini yapan ve muhtaç durumda olan vatandaşlar için yapacak. Doğrudan askerlereverilemeyecek olan ödeme sadece aileleri kapsayacak. Asker çocuklarının da kapsama eklenmesiyle beraberherkesrahat bir nefes aldı. Uzunzamandırmücadele veren vatandaşları bu taleplerincevaplandırılmasıdevlete olan güveni bir kez daha tazeledi. Aileler için yapılacak ödeme 2 ayda bir 550 TL olarak açıklanırken askerçocukları için bu tutar 200 TL olarakaçıklandı. ÖdemeleriZiraat bankasından alacak olan vatandaşlar TC kimlik numaralarına göre ödeme alacak. Bir diğer ödem ise kronik hastalara yönelik olacak. Tüberküloz hastalarını mercek altına alan devlet 4 kanatlı bir ödeme planı düşünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP