DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9887

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,02

0,21%
BİST 100

%
Bakan Tüfenkci’den Vatandaşları İlgilendiren Beyaz Eşya Açıklaması

Bakan Tüfenkci’den Vatandaşları İlgilendiren Beyaz Eşya Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, vatandaşlara çağrıda bulunarak beyaz eşyası bozulanların muhakkak kaliteli servislerle çalışmasını ve merdiven altı bakım onarım servislerini şikayet etmelerini istedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Bakan Tüfenkci’den Vatandaşları İlgilendiren Beyaz Eşya Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı açıklamayla beraber beyaz eşya kullanan vatandaşları uyardı. Buna bağlı olarak vatandaşların arızalı tüketim ürünlerinde bilinen firmalarla çalışmalarını ve merdiven altı servis kuruluşlarını şikayet etmelerini istedi.

Bakan Tüfenkci, tüketim ürünlerinin garanti süreleri ve arızalı ürünlerin tamir edilmesiyle alakakı olarak bu konunun üzerinde çalışmalara devam ettiklerini ve dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gümrük Bakanı Tüfenkci, beyaz eşya kullanan tüketicileri uyaran açıklamasında; garantileri bitmemiş ürünlerin bozulması dahilinde yetkili servise bildirmek gerektiğini ve çoğu firmanın kendine ait servislerle çalıştığını beyaz eşya alınırsa bile bu firmaların kendi çalıştıkları servislerle bağlantı kurulmasını istedi. Servislerin kullanım kılavuzlarında yer aldığına dikkat çekerek muhakkak garanti süresinin dolmasına dikkat edilmesini ve bu süre zarfında bozuk durumlarına dikkat edilmesini istedi.

MERDİVENALTI KURULUŞLARI ŞİKAYET EDİN

Gümrük ve Ticaret Bakanı vatandaşlarına yönelik olarak yaptığı açıklamasında. bozulan dayanıklı tüketim ürünlerinin garantisine dikkat edilerek servisle direkt iletişime geçilmesini ve çağrılan servisin dahi servis yeterlilik ve yetki belgelerinin istenmesini şart koştu. Vatandaşların bu konuda dikkatli davranacaklarını ve servis bakım onarım durumlarında merdiven altı kuruluşlarla çalışılmamasını istedi. Bakan Tüfenkci ayrıca merdivenaltı kuruluşların bakanlık tarafına şikayet edilmesini isterken bu şikayetlere derhal müdahale edeceklerini bildirdi.

ÖZEL SERVİSLER TARAFINDAN FİŞ DÜZENLEME ŞARTI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından aktarılan bilgiye göre; hizmet sonrasında özel servislerin kendi sorumluluklarının olduğu ifade edildi. Bakan ayrıca; özel servisler verdikleri hizmetlerle beraber servise ilişkin fiş düzenleme şartları var. Bununla beraber parça değişimleri söz konusu olursa fiyat listesi ve hizmet verilen raporların vatandaşların görmesi gerektiğini belirtti.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP