DOLAR

32,3315

0.24%
EURO

35,0829

-0.15%
ALTIN(gr)

2.295,90

0,82%
BİST 100

%
Engelli Vatandaşa Verilen Hak Bir Kesime Daha Verilecek Haberi Alan Başvuruya Koştu
  • Finans 365
  • Finans
  • Engelli Vatandaşa Verilen Hak Bir Kesime Daha Verilecek Haberi Alan Başvuruya Koştu

Engelli Vatandaşa Verilen Hak Bir Kesime Daha Verilecek Haberi Alan Başvuruya Koştu

Engelli vatandaşlar için evde bakım desteği veren devlet bu desteğin içeriğinde çok farklı değişiklikler yaptı. Bunagöre yaşlılar da yararlanacak. İşte detaylar...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Engelli Vatandaşa Verilen Hak Bir Kesime Daha Verilecek Haberi Alan Başvuruya Koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet verdiği desteklerle vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Açıklamalara göre evde bakım desteği alan engelli vatandaşların sağlıkları gayet iyi. Sahaçalışmalarını uzun uzun yapan devlet engelliler için en iyi ve en doğru seçeneğioluşturmayaçalışıyor. Evde bakıcı ödeneği yabancı bir bakıcıyaverilmediğinde aile üyeleri engelli vatandaşlara gayet iyi bakılıyor. Belli şartlar yerine getiren engelli vatandaşlarınfaydalandığıödemeye yeniden değişiklik yapıldı. Bu sefer yaşlılara da evde bakım ödeneği verilecek. Engeli vatandaşların içine düştüğü çaresizliği bilen devlet yaşlı vatandaşlar için de aynı senaryoyu düşünüyor. Bu bağlamda engellilere ne yapıt-yorsa devlet bir farklısını yaşlılara da yapmaya çalışıyor.

Devlet Her Şeye Alternatif Oluşturmuş Durumda

Evde bakım ödemesinde yaralanacak olan yaşlıların şartlar daha keskin olarak ayarlandı. İşsizlikten dolayı ortada kalan 65 yaş ve üzeri yaşlılar sokağa da çıkamıyor. Tüm iş ve para kaynakları kapananyaşlıların tek kurtarıcı ödeme olacak. 1771 TL alacak olan yaşlılar ve engelliler bu ödemeyi zamlı olarak alacak. Memurların toplu görüşmeyi bekleyen develi oradan çıkacak zam oranlarınıhemen bu ödemeye aktarabilecek. Evde destek almak isteyen yaşlı vatandaş için sunulan şartlardan bir tanesi de yaş şartı odu. Buna göre 65 yaş ve üzeri için verilecek ola destek ödemesi daha alt yaşlara verilemeyecek. Daha alt yaşlar da olan vatandaşların muhtaçlık aylığı alması için çalışmalar devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP