DOLAR

32,3780

0.17%
EURO

35,0159

-0.2%
ALTIN(gr)

2.324,76

0,24%
BİST 100

%
Beklenen Açıklama Geldi Nakdî Yardım Kapıda

Beklenen Açıklama Geldi Nakdî Yardım Kapıda

Korona nedeniyle birçok aile çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Belediyeler de bu durumun farkında olduğundan ailelere destek olmak için para yardımı yapmaktadır. Bu yardımı alabilmek için belli şartlar aranmaktadır. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Beklenen Açıklama Geldi Nakdî Yardım Kapıda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yardım Parasını Kimler Alabilir?

Belediyeler de bu yardımı öncelikle acil durumda olan insanlara dağıtmayı planlıyorlar. 65 yaş üstü kişiler,ağır engelli olan ya da kronik hastalığa sahip bireyler kastedilen kategoridir. Detayları tam olarak açıklanmayan yardım için ayrıca belirli bir aylık tutar belirleneceği söylenmektedir. Bu tutarın üstünde aylık kazancı olanların bu yardımı alamayacağı belirtiliyor. Net olmamakla beraber 978 TL ‘nin üstünde aylık kazanca sahip olan bireyler belediyenin bu yardımından yararlanamayacak. Her belediyenin aynı tutarda yardım yapmayacağı, tutarlarda değişiklik olacağı edinilen bilgiler arasında. Aylık kazanç ailede bulunan kişi sayısı oranına da çok dikkat edilmektedir. Buna göre 2 kişilik bir aile 1478 TL altı olmalıyken 8 kişilik bir aile 3353 TL’nin altında kazanca sahip olmalıdır.

Belediyelere çeşitli yollardan başvurunuzu yönlendirebilirsiniz. Açıklamalara göre belediyelerin online sisteminde de başvuru yapılabiliyor. Ancak siz online işlemlerden anlamıyorsanız muhakkak belediyeye telefon açın.Başvuru esnasında belediye tarafından sorular sorulacaktır. Burada amaç mağduriyetinizin seviyesini belirlemektir.Formu doldurduktan sonra da yapmanız gereken şey size dönüş yapılana kadar sizin beklemenizdir. Belediye tarafından dönüş sağlandıktan sonra düzenli şekilde yardımınızı alabilirsiniz. Yardımın sonlanma tarihine ilişkin herhangibi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak her şey yoluna girerse yardımların sonlanacağına dair bir tahmin vardır. Yardım esnasında genellikle yardımlar elden verilir. Ancak yaşlı insanlar da hesaba katılmalıdır..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP