Yeni Kredi Kampanyaları Kamu Bankalarının Gündeminde Esnaf Kredisi Geliyor
  • Finans 365
  • Kredi
  • Yeni Kredi Kampanyaları Kamu Bankalarının Gündeminde Esnaf Kredisi Geliyor

Yeni Kredi Kampanyaları Kamu Bankalarının Gündeminde Esnaf Kredisi Geliyor

Açıklamaya göre normalleşme süreciyle beraber bankalarda hareketlilik başladı. Buna göre esnaflar öncelik sırasının ilk başına kondu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Yeni Kredi Kampanyaları Kamu Bankalarının Gündeminde Esnaf Kredisi Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu bankaları vatandaşlara kredi evrem hususunda oldukça cömert davranıyor. Özellikle pandeminin ikinci dalgasında yaşanan belirsizliklerle beraber bankalara harekete geçmeye başlamıştı. Normalleşme süreciyle beraber bu harekete geçme hali daha da hız kazandı. Buna göre kamu bankaları esnaflar için özel bir kredi çıkarmak için çalışmaya başladı. Esnafa özel kredi limitleri ve esnafa özel faiz oranlarıyla işlem yapacak olan bankalar bu krediyi esnaf olmayan vatandaşlara kapatmış durumda. İhtiyaç duyulması halinde vatandaşlara farklı kredi kampanyaları oluşturulacak. Ancak bu kampanyadan sadece esnaflar yararlanabilecek. Halk bankası, Ziraat Bankası, İş Bankasının koordineli çalışmasıyla bu proje hayata geçirilecek. Başvuruların kısa zamanda başlaması planlanıyor.

Başvurular Hemen Başlayacak

Kredi limiti 175 bin TL’ye kadar çıakrtı8lı. Esnafların esnaf olduklarına dair sicil örneği ya da vergi levhası getirmeleri ve bunu başvuru dosyasına koymaları çok önemlim olacak. Buna ek olarak daha üst düzey bir kredi limitimi düşünülüyorsa banka burada ciroya bakacak. Kredi limitlerine oranları gayet cüzi bir mikat5arda faiz oranı belirleyen banka oranı %1.34 olarak açıkladı. 60 ay vadeli olacak kredilerde belli bir süre geri ödememe opsiyonu bulunuyor. 3 farklı bankanın kampanya başlatmasındaki amaç ise şubedeki insan yoğunluğunu azaltmak olarak açıklandı. Buna ek olarak online başvurularda 24 saat açık olacak. Hangi esnafın hangi bankada hesabı vatsa orada işlem yapması önemli olacak. Böyle bir durum söz konusu değilse her bankadan ile yapılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP