DOLAR

32,5409

-0.03%
EURO

34,8797

-0.03%
ALTIN(gr)

2.430,82

0,04%
BİST 100

%
Çocuğu Olanlar Bu Fırsatı Kaçırmayacak Toplamda 1300 TL’den Fazla Alabilirsiniz
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çocuğu Olanlar Bu Fırsatı Kaçırmayacak Toplamda 1300 TL’den Fazla Alabilirsiniz

Çocuğu Olanlar Bu Fırsatı Kaçırmayacak Toplamda 1300 TL’den Fazla Alabilirsiniz

Devlet evinde çocuğu olanlar için farkı destek ödemeleri hazırlamaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre çocuk sayısına göre ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Çocuğu Olanlar Bu Fırsatı Kaçırmayacak Toplamda 1300 TL’den Fazla Alabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2015 yılından sonra doğum yapan ve çocuğu 18 yaşından küçük olan tüm vatandaşlara destek ödemesi yapılması için çalışmalar devam ediyor. Açıklamada çocukların sayısı ve sırası ödemeleri belirlemede öncelikli olacak. Bundan dolayı kaç çocuğun olduğu ve doğan çocuğun kaçıncı numara olduğu muhakkak bildirilmelidir. PTT vasıtasıyla alınacak ödemde devlet yeni bir işlemin daha kapısını araladı. Buna göre pandemi dolayısıyla sosyal mesafeyi ayarlama adına ödemeler kapıdan da alınabilecek. Korona virüse yakalanan vatandaşların ise direkt ellerine verilemeyecek ya karantina geçene kadar şubelerde para tutuşacak ya da evlerin giriş kısımlarına uzaktan teslim edilecek. Bu çalışmadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru esnasında bunu belirtmesi gerekiyor.

Ödemeler Tek Seferlik Olmayacak

Başvurudan yararlanacak olan annenin 18 yalında büyük ve Türk vatandaşı olması isteniyor. Türk vatandaşlığına alternatif olarak mavi kartlı olmak da yeterli sayılacak. Ayrıca ödemeye anne başvuracaksaannenin sigortalı olması gerekiyor. Sigortalı olmayan ve çalışmayan bir anne varsa o zaman babanın sigortalı olması ve en az 3 aydır sigortalı olarak çalışması gerekiyor. Bu şartlar sağlandığı taktirde sadece annenin eline verilecek ödeme için uygun koşullar sağlanmış diyebiliriz. İlk çocuk için 300 TL verecek olan devlet ikinci çocuk için 400 ve diğer numaralı çocuklar için sabit 600 TL verecekolandevlet ödemeleri periyodik olarak gerçekleştirecek. Ödemelerdenyararlanılmasının bir diğer koşulu ise çocukların sağ doğmasıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP