DOLAR

32,5827

0.32%
EURO

34,8190

0.18%
ALTIN(gr)

2.510,75

1,07%
BİST 100

%
Washington’un Tehditleri Tüpraş’ta Korkuya Neden Oldu

Washington’un Tehditleri Tüpraş’ta Korkuya Neden Oldu

AK Parti iktidarı ABD'nin İran'a uygulayacak olduğu yaptırımlara Türkiye'nin katılmayacak olduğunu açıklamasına rağmen Tüpraş şimdiden 140 bin varil alımı azalttığını ve yaptırımlardan etkilenmemek istediklerini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Washington’un Tehditleri Tüpraş’ta Korkuya Neden Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomisi ve savunma gücü ile önünde duran tüm ülkeleri tek bir kalemde ”silmeyi” başaran Amerika Birleşik Devletleri şimdilerde İran’ı tabiri caiz ise ”yok” etmek için tüm adımları atacak olduğunun mesajını veriyor.

İran’a uygulanacak olan yaptırımlar konusunda Başkan Erdoğan bir açıklama yapmayı tercih etmezken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin ABD’nin İran’a uygulayacak olduğu yaptırımlara karşı olduğunu ve yaptırımlara uymayacak olduğunu kesin bir dille olmasada ifade etmişti.

Tüpraş ise bunun tam tersine olarak ABD’nin yaptırımlardan etkilenmemek üzere gelecek aylarda tam başlayacak yaptırımlara kadar günlük 240 bin varil ithalatı yüzbin varil ile sınırladığını ve ABD’nin yaptırımlarından etkilenmemek için hazırlık içerisinde olduğunu açıkladı.

Türkiye, ABD’ye Karşı Durursa Ekonomi ”Yakıcı” Hale Gelebilir

Türkiye’nin veya başka bir ülkenin ABD’nin yaptırımlarına karşı durması bugüne kadar gerçek olamamış bir gerçeklik iken Türkiye’nin yaptırımlara uymama durumu olursa ekonomide ”yakıcı” etkilerinin son raptede yaşanacak olduğundan emin olan ekonomistler, bu tür etkilerden kaçınmak zorunda olan Türkiye’nin yaptırımlara uyması gerektiği konusunda hemfikir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP