DOLAR

32,5034

-0.12%
EURO

34,9650

0.34%
ALTIN(gr)

2.427,46

0,19%
BİST 100

%
Dışişleri Bakanlığı’ndan Astana zirvesi açıklaması
  • Finans 365
  • Finans
  • Dışişleri Bakanlığı’ndan Astana zirvesi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı’ndan Astana zirvesi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Astana hakkında açıklama yaparak Astana zirvesini korumaya devam edeceklerini ve görüşmeleri sürdürmekte emin adımlarla ilerleyeceklerini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Dışişleri Bakanlığı’ndan Astana zirvesi açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, Astana sürecine Türkiye, Rusya ve İran’ın bağlı olduğunu ve Türkiye’nin Astana sürecinin takipçisi ve destekçisi olduğunu açıkladı.

Bakanlık, “Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne kasteden ve komşu ülkelerin milli güvenlikleri için tehdit oluşturan ayrılıkçı gündemleri reddetmişlerdir. Taraflar, İdlip’teki durumun istikrarlaştırılmasına ilişkin anlaşmaların uygulanması yönündeki kararlılıklarını teyit etmişler; bu doğrultuda, koordineli devriyeler de dahil olmak üzere atılan adımları memnuniyetle karşılamışlardır. Taraflar, terörizmle mücadelede işbirliğini sürdürme kararlılığını teyit etmiş, bölgedeki ateşkes ihlallerinin azaltılması amacıyla somut adımlar atılması hususunda mutabık kalmışlardır. Toplantıda BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Geir O. Pedersen’le, Anayasa Komitesi’nin en kısa sürede Cenevre’de kurularak toplanması, müteakip danışmaların Cenevre’de gerçekleştirilmesi ve Özel Temsilci’nin çabalarının desteklenmesi hususlarını istişare etmişlerdir.” dedi.

13. toplantının Nursultan’da yapılacağı ve toplantıda başta Suriye ve güvenlik ile ilgili konular olmak üzere birçok farklı konunun gündeme gelecek olduğu, Türkiye’nin Suriye’nin toprak ve ülke bütünlüğünü korumaya yönelik olarak kararı olduğu açıklandı.

Türkiye ve Suriye hükümetleri son yıllarda üst düze temas kurmamış olsa da Rusya ve İran, Türkiye’nin Suriye’de Beşşar Esad yönetimi ile temas kurmasında rol alıyorlar.

Beşşar Esad’ın Türkiye hükümeti ile görüşme isteğinin olup olmadığı konusu ise bilinmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP