DOLAR

32,3717

0.12%
EURO

34,9604

-0.32%
ALTIN(gr)

2.323,89

0,20%
BİST 100

%
Her Aylık Ödeme İçin Yeni Bir Düzenleme Getirildi Açıklamalar Yetkililerden Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Her Aylık Ödeme İçin Yeni Bir Düzenleme Getirildi Açıklamalar Yetkililerden Geldi

Her Aylık Ödeme İçin Yeni Bir Düzenleme Getirildi Açıklamalar Yetkililerden Geldi

Birçok vatandaş devletten halihazırda ödeme almaya devam ederken bazı ödemeler ciddi değişikler getirildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Her Aylık Ödeme İçin Yeni Bir Düzenleme Getirildi Açıklamalar Yetkililerden Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birisi biri yerine alternatif olarak kullanılan ödemelere devletten düzenlemeler geldi. Buna göre yaşlılık aylığı, engelli aylıları ve muhtaçlar için verilen aylıklar devletin radarına girmiş oldu. Daha önceden başvuru yapan vatandaşı da ilgilendiren düzenlemeler için düğmeye basarken vatandaşın aleyhlerine olan bir durum söz konusu değil. Alternatif olarak gözüken ödemeler vatandaşın hayatlarını kurtarırken yeni dönemde de aynı şeyin olması bekleniyor. İlk etapta yaşlılar için verirken aylılar da düzenlemeye giden devlet hem maddi olarak değişim yaptı hem de veriliş sekli bakımından düzenlemeler gitti. Hala 65 yaşın üzerinde ki vatandaşın alabildiği ödemeler için getirilen yeni düzenleme ile binlerce yaşlı ödeme alabilecek. Buna göre başvuru kabul edildiği anda 65 yaşına girecek olan vatandaş da başvuru yapabilecek.

Desteklere Tam Gaz Devam

Emekli olanların başvuru yapma hakkı bulunmazken emekli olan vatandaşın da devletten destek almaları için bir sebep yok. Onlara da rahatça devletten destek almanın yolları açıldı. Engelli aylıkları içinse yaş şartı ortadan kaldırırken artık varisler de başvuru sürecini idare edebilecek. 18 yaşından küçük olan vatandaşın ya anneleri ya babaları ya da vasileri destek ödemelerinin başvurularını yönetebilecekleri gibi devletten destek ödemesi de alabilecek. Diğer bir değişiklik ise muhtaçlar için verilen aylıklar da yapılırken bu değişim sayesinde vatandaş diğer devlet ödemelerinde geri kalmayacak. Verilen gıda veya yakacak desteklerine başvuru yapabilecek olan vatandaşın önlerinde bulunan engeller kaldırılmış oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP