DOLAR

32,3338

0.24%
EURO

34,9837

-0.45%
ALTIN(gr)

2.307,65

1,33%
BİST 100

%
Bu Düzenleme En Çok Annelere Yaradı Kimler Nasıl Yararlanacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bu Düzenleme En Çok Annelere Yaradı Kimler Nasıl Yararlanacak?

Bu Düzenleme En Çok Annelere Yaradı Kimler Nasıl Yararlanacak?

Devlet kadınların istihdam da daha belirgin şekilde var olmasını istiyor. Ancak kadınların maddi kaygılarının yanında çocuklarının bakım kaygıları da var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Bu Düzenleme En Çok Annelere Yaradı Kimler Nasıl Yararlanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre devlet kadınlar için nakdi olarak 3 bin TL ödeme yapacak. Kadınların çalışması, ,ş gücüne daha fazla katılması için yapılan düzenlemeden maksimum verim bekleniyor. Çocuğu olan kadınlara A’dan Z’ye olacak şekilde her alana hitap eden ödemelerin onayı verildi. Yeni doğum yapan, bebeğini evinde bırakıp yarım mesai yapan ve akıllara gelmeyen daha birçok kalemde ödeme gerçekleştirilecek. Çocuğu olmayan kadınlar içinse çalışmalar devam ediyor. Bu alanda da çalışmalar bittikten sonra toplu şekilde her kadına ödeme yapılacak. Özellikle annelere vurgu yapan devlet sadece çocuğundan dolayı çalışamayan kadınların omuzlarından yükü alıyor. Yarım çalışma ödeneği ise binlerce kadının yıllardır beklediği bir gelişme.

Engelli Çocuğu Olan Annelere İmtiyaz Tanınacak

Evladını maddi kaygılardan dolayı bakıcıya veya kreşe emanet edemeyen anneler için planlanan ödemede herkes kazanmış olacak. Devletin ilgili kurumlarında kayıtlı olan bakıcılarla çalışan annelerin masraflarını devlet karşılayacak. 2800 TL’ye varan kısımları devlet öderken kalan masrafları anne karşılayacak. Bu sayede bakıcı olarak çalışan kadınların sayısında artış yaşanırken bakıcılara güvenerek işe başlayan annelerin de sayısı artacak. Aynı ödeme kreşler için de geçerli olacak. Bu sayede durgun olan ekonomi az da olsa canlanmış olacak. Tüm anneler bebekleri 2 yaşına gelene kadar yarım gün izin kullanabilecek. Yarım gün iznini kullanan kadınlara devlet destek ödemesi gerçekleştirilecek. Engelli çocukları olan anneler için bu ödemeler daha da artacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP