DOLAR

32,5638

0.15%
EURO

34,7221

0.14%
ALTIN(gr)

2.411,97

-0,84%
BİST 100

%
Evde Bakım Ücretleri Yattı mı?

Evde Bakım Ücretleri Yattı mı?

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar 10 Eylül’de, maaşlarının yatıp yatmadığını merakla bekliyor. Sorgulama için ne yapmalı? Maaşı alan vatandaşlar haberleri takip ediyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla ödenen evde bakım maaşları kısa mesaj hattından sorgulanabiliyor. BAKIYE yazıp 4747’ ye mesaj atılarak veya e-devlet üzerinden sorgulanıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Evde Bakım Ücretleri Yattı mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 Yılı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Temmuz-Aralık dönemi için evde bakım maaşı aylık 1.544,61 TL’ye çıkarıldı. Henüz ödemeler başlamadı. Evde bakım aylığı ödemelerinin kontrolü e-Devlet üzerinden sorgulanabilir. Engelli aylığından faydalanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden alacakları sevk ile sağlık kurulu raporu verebilecek hastanelere gitmelidir. Raporda belirlenen engellilik oranına muhtaçlık değerlendirmesi yapılır ve engellilik oranına göre “evde bakım aylığı” bağlanıyor.

Evde Bakım Maaşı Alma Şartları

Evde bakım aylığı alabilmek için %50 ve üzerinde engelli olmak gerekiyor. Ayrıca alınan raporda ‘ağır engelli’ bölümü ‘evet’ olarak yazılmış olmalı. Engel durumuna sağlık kurulu heyeti karar veriyor. Bakım maaşı yaşlı, hasta ve muhtaç olan kimselere bakan kişilere veriliyor. Başvuru için ‘Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapılıyor.

Evde bakım ödeneğinin yanında, yaşlının kendisine de maaş bağlanıyor. Bunun için bazı şartların oluşması gerekiyor. Yaşlılığı sebebiyle herhangi bir işte çalışamayan ve gelir kaynağı bulunmayanlara bağlanan maaş kamuoyunda 65 yaş aylığı olarak biliniyor.

Evde bakım ödemesi her ay yatırılmaktadır, normal dönemde her ayın 15’i ile 31’i arası hesaplara geçmektedir. Şayet engellinin ikametgâh adresi değişmişse, yeni adresinin akrabası tarafından en geç on beş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunluluğu bulunuyor. Aksi durumda sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP