DOLAR

32,3455

0.27%
EURO

35,1318

-0.02%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Dolarda Kader Haftası! Dolar Aniden Düşebilir de Yükselebilir de
  • Finans 365
  • Finans
  • Dolarda Kader Haftası! Dolar Aniden Düşebilir de Yükselebilir de

Dolarda Kader Haftası! Dolar Aniden Düşebilir de Yükselebilir de

Merakla beklenen Merkez Bankası faiz kararı bu hafta perşembe günü açıklanacak. Beklentiler arasında faiz indirimi olmayacağı ya da sürpriz bir faiz indirimi geleceği yönünde. Peki faiz kararından sonra dolar yükselir mi? Yoksa dolar, faiz kararını çoktan fiyatladı düşer mi? Makro ve mikro ekonomik göstergeler ışığında dolar yorumu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Dolarda Kader Haftası! Dolar Aniden Düşebilir de Yükselebilir de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar düşer mi? Yoksa dolar yükselir mi? Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararında. Bu hafta dananın kuyruğu kopacak.

Global çapta yaşanan gelişmleri öncelikle yakından takip etmek gerek. Brexit, resesyon, ticari savaşlar, ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar takip edilmesi gereken önemli gelişmeler.

Ticaret görüşmelerinden çıkan iyimser sonuçlarının ardından, geçtiğimiz hafta bir de AB ve İngiltere arasında Brexit anlaşmasının yapılacağına dair umutların doğmasıyla altın tarafında satıcılı seyir hakim oldu. Ancak Brexit’in sonuçlanması için henüz erken olduğunu düşündüren gelişmelerin yaşanmasıyla, altın tekrardan toparlanma yaşayarak haftayı 1490,57 dolar/onstan kapatarak haftalık bazda yüzde 0,4 değer kazanmış oldu.

Küresel resesyon kaygılarını artıran iki temel parametre olan ABD-Çin ticaret savaşları ve Brexit konuları bu hafta içerisinde olumlu sayılacak gelişmeler yaşanmasına rağmen, altın hala güçlü durmaya devam ediyor. Bunun altındaki en önemli sebep piyasalar gerçekten somut adımlar görmek istiyor. Boris Johnson bu hafta eğer İngiltere parlamentosunu ikna eder ve bir anlaşma yapmayı başarırsa, İngiltere hisse senetleri piyasası önderliğinde, küresel hisse senedi rallisi görebiliriz. Bunun yaşananların neticesinde güvenli liman kıymetli madenlerin fiyatlamasına satış olarak yansıyabilir. Bu süreçte altın için önemli destek 1460 dolar/ons seviyesi olacaktır. Diğer taraftan anlaşmasız bir Brexit’in söz konusu olması durumunda altın için yukarı yönlü hareketinde 1500 dolar/ons direnç olacaktır.

Doların Yönü TCMB’nın Perşembe Günü Açıklayacağı Faiz kararından Sonra Belli Olacak

TCMB’dan son ekonomik gelişmeler sonrası faiz indirimi beklenmiyor lakin Suriye konusunda havanın yumuşamasından ötürü sürpriz bir faiz indirimi kararı çıkarsa doların yukarı yönlü bir sıçrama yapabileceği söyleniyor. Yılsonu dolar kuru beklentisini de yukarı çeken Merkez Bankası düşüşe geçen kurun bugün yükselmesine sebep oldu. Sabah saatlerinde 5.80 fiyatı ile güne başlayan dolar şu an 5.83 – 5.84 seviyelerinde işlem görüyor.

Yapılan ankete katılan 17 ekonomistin 16’sı Ekim toplantısında faiz indirimi kararı alınacağını, 1’i ise faizin sabit bırakılacağını öngördü. Şimdi merakla 24 Ekim Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor.

Uzmanlar dolar yatırımı olanları gündemi ve veri akışını dikkatli takip etmeleri konusunda uyarıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP