DOLAR

32,3151

0.2%
EURO

35,1206

-0.04%
ALTIN(gr)

2.293,75

0,73%
BİST 100

%
Nakit Ödemelerde Sona Gelindi Başvurular Nasıl Yapılacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Nakit Ödemelerde Sona Gelindi Başvurular Nasıl Yapılacak?

Nakit Ödemelerde Sona Gelindi Başvurular Nasıl Yapılacak?

Emekli olmak isteyen çalışanlar düzenli olarak prim ödemeye devam ediyor. Yaş şartı bir dönemi kapsamada yeni yapılan düzenleme ile yaş şartı getirildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Nakit Ödemelerde Sona Gelindi Başvurular Nasıl Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm bunları göz önünde bulunduran SGK sigorta girişi olan çalışanlardan şartlara uyanlara toplu ödeme yapılacağını açıkladı. Hak kaybı olmaması için sigorta girişi olan herkesin dikkatle süreci takip etmesi bekleniyor.

Zorlu Koşulların Önüne Geçilmesi Amaçlanıyor

Şartlara uyan kişilere toplu ödeme yapmayı tasarlayan kurum artık çalışamayacak durumda olanların haklarını korumayı amaçlıyor. Yaşı bekleyip tüm primlerini tamamlayan vatandaşın mağdur olmaması için böyle bir adım atılacak. Ödemelerin toplu yapılacağı konuşulsa da her ay düzenli olarak yapılması da söz konusu. 5510 Sayılı Kanunun çalışan kişilerin emekli olması için neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirdiği biliniyor. Bu bağlamda her vatandaş ödeme almak için başvuru yapamayacak. Bilgilendirme yapıldıktan sonra başvurularınız alınması için SGK sistemini aktif edecek.

Prim ödemesinde eksiğin olunmaması aranan şartlardan en önemli olanı. Belli bir tarihten sonra sigorta girişi olan ve yaşa takılan vatandaş sağlık durumu el vermiyorsa bunu belgelendirmesi de istenebilir. Konu hakkında net bir bilgi olmamakla beraber en kısa süre içinde ödemelerin gerçekleşeceği belirlendi. Pandemi dolayısıyla çalışma şartlarının daha da zorlaştığı bir gerçek. Bu ödemeler sayesinde ekişiler hem geçim sıkıntısı yaşamayacak hem de iş bulma konusunda panik olmayacaklar. Yaş konusunda da kadınlar 58 yaşı beklemek zorundayken erkekler için bu yaş sınır 60’ı gösteriyor. Ödeme talebi oluşturulması için 4A 4B ve 4C’li olmak yeterli. Diğer gruplar bu çalışmaya dahil edilmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP