Kredi Kartınız Varsa Aman Dikkat! Yeni Dolandırıcılık Yöntemi!
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Kartınız Varsa Aman Dikkat! Yeni Dolandırıcılık Yöntemi!

Kredi Kartınız Varsa Aman Dikkat! Yeni Dolandırıcılık Yöntemi!

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem bularak vatandaşın canını yakmaya devam ederken özellikle de kredi kartı dolandırıcılığı olaylarında yaşanan artış dikkat çekiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Kredi Kartınız Varsa Aman Dikkat! Yeni Dolandırıcılık Yöntemi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle de kredi kartı ile internetten alışveriş ve uzaktan alışveriş yapan kişiler dolandırıcıların hedefi haline gelmekten kurtulamıyor. Edinilen son bilgiye göre kredi kartı dolandırıcıları şimdi de mail order yöntemi ile vatandaşı gözüne kestirdi.

Mail Order Nedir?

Kredi kartı numarası, kredi kartı son kullanma tarihi ve kredi kartı güvenlik numarası bilgilerinin girilerek fiziki olarak kredi kartı kullanılmadan yapılan kredi kartı ile alışveriş işlemlerine mail order adı verilmektedir. Bu işlem sayesinde internetten kredi kartı ile alışveriş yapılması sağlanmaktadır. İşlemin bir diğer adı da kredi kartı ile uzaktan alışveriş olarak anılmaktadır.

Mail Order Dolandırıcılığı Can Yakıyor

Bu ödeme sisteminin kullanılması kötü niyetli kişilerin bu bilgileri kullanarak sizin hiç haberiniz yokken kredi kartı ile alışveriş yapabilmeleri olarak öne çıkıyor. Bu nedenle bankacılık sisteminde yer alan uzmanlar bu bilgileri kimseyle paylaşmamanız konusunda uyarılarda bulunuyor.

Mail Order dolandırıcılığı cezası da son derece düşük olduğu için dolandırıcılar bu yöntemi kullanırken çok daha cesur davranıyor. Özellikle de bu bilgileri kullanarak sigorta acenteleri üzerinden sigorta poliçesi yaptıranlar dolandırıcıların hedefi haline geliyor. Yapılan alışverişi anında fark ederek hemen bankayı bilgilendiren kişiler paralarını geri alırken ödeme yapıldıktan yani uzun süre sonra yapılan itirazlar ise uzun bir mahkeme sürecini kapsıyor.

Çünkü kredi kartı şifresi ve kredi kartı güvenlik numarası gibi sizin korumakla yükümlü olduğunuz bilgiler girilerek işlem yapıldığı için banka bu işlemlerden sizi sorumlu tutabiliyor. Bu nedenle özellikle de kredi kartı şifresi bilginizin kesinlikle başka kişilerle paylaşılmaması gerekiyor. Yine kredi kartını mail order’a kapatma, mail order sakıncaları hakkında araştırma yaparak bu konuda bilginizi arttırmak ve kredi kartını internetten alışverişe kapattırma gibi ek önlemler almak işinizi kolaylaştıracaktır. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP