Üç Buçuk Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz! SGK Az Önce Açıklama Yaptı!

Üç Buçuk Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz! SGK Az Önce Açıklama Yaptı!

ABONE OL
27 Aralık 2022 20:51
Üç Buçuk Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz! SGK Az Önce Açıklama Yaptı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2008 yılı öncesi işe giren sigortalı vatandaşların emekli sandığı kapsamında istekleri doğrultusunda emekli olmaları mümkündü, bu nedenle milyonlarca vatandaşa üç buçuk yıl erken emeklilik hakkı haberi duyuruldu, vatandaşın yüzünü güldürecek bu haberin detayları merak ediliyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

2008 yılı öncesi işe giren vatandaşlar kendi istekleri doğrultusunda ve emekli sandığı kapsamında emekli olabiliyorlardı, 2008 sonrası isteğe bağlılar Bağ-kur 4b içerisinde değerlendirildi. 2008 öncesi 4a kapsamında prim ödemesi olanla 4b ye geçirilmişti. SSK’lı olanlar isteğe bağlı sigorta primi ödemeye dahil olabildiler, Bağ-kur statüsüne geçirildiğini bilmeyip fazla prim ödeyip geç emekli olan birçok vatandaş bulunmakta.

İlk prim ödemesinde 5 bin gün prim ödemesi yeterliydi statü değişikliği durumunda 9 bin gün prime tabi tutulur. Vatandaşlar isteğe bağlı sigortalılar SSK statüsünde daha düşük primle erkenden emekli olabiliyorlar. SSK statüsünde emekli maaşları yüzde otuza varan oranda yükselmekte.

SGK sisteminde çok statüde çalışmaya sahip vatandaşların son 7 yıl içindeki statüsüne bakarak, ödediği ve taşıdığı statü doğrultusunda emekli olurlar.

Nasıl Erken Emekli Olunur?

Bir işte çalışmayıp emekli maaşına sahip olmak isteyen vatandaşlar 2008 yılı öncesi isteğe bağlı sigortalar Bağ-kur içerisinde değerlendirilmekteydi, Bağ-kur’lu olanlar SSK statü değişikliği ile işe başlamaları durumunda etken emekli maaşı alabilirler. İsteğe bağlı sigortalı olan vatandaşlar düşük primle üç buçuk yıl daha erken emekli olabiliyorlar.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP