DOLAR

32,3198

0.2%
EURO

35,1018

-0.09%
ALTIN(gr)

2.295,49

0,80%
BİST 100

%
Meclisten Karar! Asgari Ücretliye İkramiye Müjdesi

Meclisten Karar! Asgari Ücretliye İkramiye Müjdesi

Asgari ücretle çalışanın gözü kulağı verilecek ikramiye haberinde. 4 ayda bir verilmesi beklenen ikramiye 463 TL olacağı konuşulmaktadır. Ayrıca 1852 TL ek ödeme ikramiye harici verilecek. Şu an tasarı Meclise gelmedi ancak detaylar kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Asgari ücretliler ise merakla bekliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Meclisten Karar! Asgari Ücretliye İkramiye Müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ek Ödemeler İçin Gözler Mecliste

Ek ödeme yapılması için beklenen tasarı henüz Meclise gelmedi. Ancak tasarı Meclise gelir ve yasalaşırsa 4 ayda bir ödenecek 463 TL ikramiyeye ek olarak 1852 TL ek ödeme de alabilecek. Ödemelerin aylık olarak hesaplanacağı alınan haberler arasında. Buna göre aylık 154 lira zam olarak değerlendirmek mümkün olacak. Özellikle korona virüs sonrası yaşanan aksaklıklar bu zammı ve ödemeyi daha değerli hale getirdi. Mecliste mevcut yasa tasarısı geçtiğinde asgari ücretlilerin yüzü bir hayli güleceğe benziyor. Devletin sosyal devlet olduğu belirtilirken yasanın en yakın tarihte görüşüleceği konuşuluyor.

Sendikaların ve asgari ücret çalışanlarının beklediği bu gelişme ile 1852 TL’ye ek olarak 463 lira da zam maaşlara eklenecek. Böylelikle korona virüsün vermiş olduğu zararın bir miktar telafi edileceği öngörülüyor. İlgili mercilerin de olayın takibinde olduğu gelen duyumlar arasında. Asgari ücrete yapılacak olan bu zamlar net ücrete yansıyacak. Brüt ücretten kesilen vergiler ile ortaya çıkan maaş net maaş olmaktadır. TBMM’nin mesaisi yoğunlaşmadan görüşülmesi beklenen teklif tasarı olarak gelirse görüşülmeden direkt yasalaşabilecek. Bu durumda asgari ücretli bekletilmeden ödemeler yapılacak. Resmi Gazete’nin takip edilmesinin gerekliliği vurgulanmaktadır. Resmi Gazete’de de bu durum belirtilirse ivedi şekilde ödemeler gerçekleşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP