Dolar Rövanşa Hazırlanıyor! İkinci Dalga Geliyor! Ünlü Uzman Böyle Uyardı
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Rövanşa Hazırlanıyor! İkinci Dalga Geliyor! Ünlü Uzman Böyle Uyardı

Dolar Rövanşa Hazırlanıyor! İkinci Dalga Geliyor! Ünlü Uzman Böyle Uyardı

Geçtiğimiz ay inişli çıkışlı seyir süren dolar fiyatları için önemli bir analiz yapıldı. Dolar düşse bile düşüşün kısıtlı olacağını ve orta vadede yükselen kanala doların gireceğini belirten ekonomiste göre dolar rövanşa hazırlanıyor. Peki dolar fiyatları ne kadar olacak? İşte uzman ekonomistin dolar yorumu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Dolar Rövanşa Hazırlanıyor! İkinci Dalga Geliyor! Ünlü Uzman Böyle Uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD – İran gerilimi ile yatay hareketini yükselişe çeviren dolar Corona virüsü endişesiyle yeniden alevlendi.

ABD’nin Suriye yaptırımlarını kaldırdığını altını çizen analiste göre ABD gelecek hafta veya FED faiz kararı sonrası Tükiye’ye CASST programı çerçevesinde belli başlı bazı yaptırımlar uygulayabileceğini belirtti.

Uygulanacak yaptırımların seçme hakkının ABD Başkanı Trump’ta olduğunu ancak bu yaptırımlar içerisinde seçeceği en az beş yaptırımın neler olacağı piyasaları etkileceği vurgusunu yaptı. Diğer yandan TCMB faiz indirimi yapmış olmasının Türk Lirasını dolar karşısında güçsüzleştirdiğini ifade etti.

Peki bundan sonra dolar fiyatları ne olur?

Küresel piyasalarda doların rezerv para olmaktan çıkması gerektiğini söyleyen bazı merkez bankası başkanları kendi rezervlerini altın ağırlıklı oluşturmaya devam ediyor. Çin krizi ile ABD’nin olası bir karşı büyük hamlesi dolar fiyatlarını tetikleyen en büyük etken olabilir.

Dolar fiyatları için korkutan senaryoların yanı sıra iyimser senaryolarda bulunuyor. Bunlardan en önemli olanı ABD’de yaşanacak büyük resesyon kaygısı. ABD ekonomisinin 2020 yılı sonunda küçülme yada gerileme göstermesi dolar fiyatlarının 5 tl altında seyir etmesine sebep olacaktır.

Dolar Kuru Destek ve Direnç Seviyeleri

USDTRY – Yükseliş Devam Ederken, Teknik Görüntü Nasıl?

USDTRY paritesi 34 birimlik hareketli ortalamadan destek alarak yükselişini sürdürüyor. Ocak ayının başında görülen 5.9860 direnci test edildi. Asya seansında kar satışı görülmüş olsa da 34 birimlik ortalamaya yakın olan 5.9580’den yeni tepki alındı. Ocak başındaki 5.9860 atağı yapıldığında, dört saatlik mum kapanışlarının hiç biri 5.9780 direncini geçememişti. Bu sebeple bu bölgeye 5.9780/5.9860 direnç bandı diyoruz. Şimdi ise dün gerçekleşen ataklarda 5.9780 üzerinde dört saatlik mumlar görüldü.

Gün içinde 5.9860’ın üzerine olabilecek hızlı ataklar bizi 6 seviyesine taşıyabilir.

Olası kar satışlarında ise her zamanki gibi 34 birimlik ortalamanın bulunduğu alanı destek bölgesi olarak izlemeye devam ediyor olacağız.

Destekler: 5.9580 – 5.9400 – 5.9260

Dirençler: 5.9780/5.9860 – 6.0400 – 6.0800

Dolara yatırım yapmış olan kişileri destek ve direnç seviyelerine ve dış politik gelişmelere dikkatli olmaları yönünde uyaran analist TL’nin orta vade de ancak güçlenebileceğini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP