Blokeli Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Blokeli Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Blokeli kredi alabilmek için hangi bankalara başvurabilirsiniz? Blokeli kredide aranan şartlar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Blokeli Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar , vatandaşlara pek çok alanda maddi avantaj sağlamaktadır. Bu avantajlardan haberdar olmayan vatandaşlar, en kısa zamanda müşterisi olduğu banka ile iletişime geçerek, bloke teminatlı kredi ve kredi kartlar hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Bloke Teminatlı Kredi Kartı Nedir?

Bloke teminatlı kredi kartları, işleyiş olarak standart kredi kartlarından oldukça farklıdır. Normal bir kredi kartına sahip olabilmek için, müşterisi olduğunuz bankaya kredi kartı başvurusunda bulunmak yeterliyken, bloke teminatlı kredi kartlarında bu durum son derece farklıdır.

Bloke teminatlı kredi kartlarında, istediğiniz karta sahip olmadan önce, müşterisi olduğunuz bankaya bir mevduat hesabı açtırmanız ve mevduat blokesi güvencesi vermeniz gerekmektedir. Ancak bloke teminatlı kredi kartlarının, bugüne kadar kullandığımın kredi kartlarından tek farklı başvuru aşamasıdır. Kullanım alanında bloke teminatlı kredi kartlarının, normal kredi kartlarından hiçbir farkı yoktur.

Bloke teminatlı kredi kartı , kredi notu kredi kartı sahibi olmak için düşük olan veya hiçbir nedeni olmadığı halde kredi kartı almada sorun yaşayan vatandaşlar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bloke Teminatlı Kredi Nasıl Alınır?

Bloke teminatlı kredi kartlarına internet veya telefon bankacılığı aracılığı ile başvuru yapılamamaktadır. Bu nedenle, bu kredi kartı hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, muhakkak müşterisi olduğu bankanın şubesine giderek başvuruda bulunması gerekmektedir.

Bu aşamadan sonra, bloke verilecek tutarın yatırılacağı bir mevduat hesabı açılır. Bu mevduat hesabı sonucunda sahip olacağınız kredi kartı için vereceğiniz bloke tutarı, en az kart limiti üzerinde olmak zorundadır.

Bloke Teminatlı Kredi Veren Bankalar Nelerdir?

Günümüzde bloke teminatlı kredi ve kredi kartı hizmeti veren bankaların sayısı oldukça azdır. Bankalardan bloke teminatı ile kredi veya kredi kartı sahibi olmak isteyen vatandaşlar sırasıyla şu bankalardan yararlanabilir:

  • Türkiye Ekonomi Bankası
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Garanti Bankası
  • Denizbank
  • QNB Finansbank

Bahsi geçen, bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar, müşterilerine farklı özelliklerde kredi imkânı sunduğu için muhakkak işlem öncesinde bilgi alınmalıdır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP