DOLAR

32,5152

-0.09%
EURO

34,9757

0.36%
ALTIN(gr)

2.435,43

0,52%
BİST 100

%
İndirim Yapın Çağrısı Cevap Buldu Herkes Bu Haberi Bekliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • İndirim Yapın Çağrısı Cevap Buldu Herkes Bu Haberi Bekliyor

İndirim Yapın Çağrısı Cevap Buldu Herkes Bu Haberi Bekliyor

Doların hareketli olması ülkemizde faiz değerlerini de hareketlendirmeye devam ediyor. Faiz oranlarının  devamlı artması her sektörde birtakım karmaşalara sebep olurken çağrı üst kademelerden geldi.Merkez Bankasını  son toplantısıyla beraber bankalara faizleri indirin çağrısı yapıldı. Bu çağrılara birçok banka olumlu dönüş sağlarken bazı bankalardan hala ses seda yok. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
İndirim Yapın Çağrısı Cevap Buldu Herkes Bu Haberi Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu Bankaları Hızlı Şekilde Revize Gerçekleştirdi

Faiz oranlarında beklenen indirimlerin yakın tarihte olması bekleniyor. Bankalar faiz oranlarını indirerek mevcuttaki kampanyalarını güncellemeyi planlıyor. Ayrıca oluşturulacak yeni kampanyalarında bu oranlarla oluşturulması bekleniyor. Özellikle taşıt-ihtiyaç ve konut kredilerindeki faiz oranları vatandaşlara fazla geliyordu. Pandemiyle beraber kredilere yoğun talep oluşsa da faiz oranları engelleyici bir sebepti. Yeni oranların konuşulmasıyla vatandaş tekrar kredi kampanyalarını takip etmeye başladı. Vakıf Bank, Ziraat Bank, Halk Bank’ın faiz oranları konusundaki çalışmalarının bittiği konuşuluyor. En önce bu bankaların açıklama yapacağı düşünülüyor.

Taşıt kredilerindetahmini faiz oranının %0.89 olacağı planlanmaktadır. Diğer kredi başlıkları için de aynı oranların söz konusu olması bekleniyor. Vakıf Bank’ın sarı panjurlu ev kredisi için uygulayacağı faiz oranı %0.86 olacağı biliniyor. Önceden %0.89 olan bu oranın bir daha düşürülerek 0.86’ya düşürüleceği söylendi. Halk Bank’ta konut ve taşıt kredilerinin faiz oranlarında indirime gidiyor. Hızlı paket oranlarında yaşanacak indirim ile vatandaş bu bankalardan kolaylıkla kredi çekebilecek. Ziraat Bankasının faiz oranları içinde, 12 ay ertemeli olarak verilecek sıfır konut kredisinin faiz oranı 0.64 olarak hesaplanırken Halk Bank2ın ihtiyaç kredisi için belirlediği faiz oranı 0.92 olarak düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP