DOLAR

32,6361

0.39%
EURO

34,8752

0.15%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Evi Olmayan Vatandaşlar İçin Yeni Çalışma Farklı Bir Yöntem Belirlendi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Evi Olmayan Vatandaşlar İçin Yeni Çalışma Farklı Bir Yöntem Belirlendi

Evi Olmayan Vatandaşlar İçin Yeni Çalışma Farklı Bir Yöntem Belirlendi

Ev sahibi olmak genç yaşlı herkesin hayali. Ancak artan krediler ve konut stokları vatandaşı oldukça zora sokuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Evi Olmayan Vatandaşlar İçin Yeni Çalışma Farklı Bir Yöntem Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre daha önceden hiç evi olmayan vatandaşlar ve ilk kez ev alacak olma vatandaşlar için yeni bir çalışma başlatılacak. Çiftlerin ayrı ayrı başvurması mümkün olan çalışma sayesinde herkes hayal ettiği eve kavuşabilecek. Ödeme planı ve devlet katkısı noktasındafarklı bir yöntem izleyen devlet çeşitli açıklamalarda bulundu. İlk olarak ev için verilecek 28 bin TL geri ödemeli olacak ve 36 aya varan vade imkanları da bulunuyor. Seçilecek vade imkânlarına göre faizlendirmeuygulanmış olacak. 12 aya kadar vade yapan vatandaş için %0 oranında faiz uygulanacakken 24 ay vade için bu oran %0.24 ve 36 ay için bu oran %0.36 olarak belirlendi.

Daha Önce Birikim Yapanlar Çok Şanslı Olacak

Bir diğer açıklama ise konut birikimlerine dair yapıldı. Buna göre daha önceden herhangi bir bankada hesap açtırıp konut için birikim yaptıysanız devlet ise ekstra ödeme verecek. Bu ödemeler 60 ay ve üzerine kadar birikim yapanlar için geçerli. 36 ila 47 ay arası birikimin yapanlar için devlet %15 oranında katkı verirken 47 ila 59 ay arasında birikim yapanlar için bu oran %18, 60 ay ve üzeri zaman diliminde birikim yapan vatandaşlar için ise %20 oranında devlet desteği sağlanacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yararlanacağı bir ödeme olacak olan konut kredileri 2018 yılından sonra üzerine konut kaydı yaptıranlara verilmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP