DOLAR

32,3394

0.25%
EURO

35,1379

-0.02%
ALTIN(gr)

2.302,30

1,10%
BİST 100

%
Bankalar Yeni Dönemde İnanılmaz Kararlar Alıyor Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Bankalar Yeni Dönemde İnanılmaz Kararlar Alıyor Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor

Bankalar Yeni Dönemde İnanılmaz Kararlar Alıyor Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor

Bankalar kredi politikasında değişiklilere giderken yeni dönemde farklın kararlar vermeye devam ediyor. En çok kredi notları merak ediliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Bankalar Yeni Dönemde İnanılmaz Kararlar Alıyor Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni dönemde özellikle kamu bankalarının parolası herkese ulaşabilir olmak olarak güncellendi. Herkese ulaşabilir olmaya çalışan bankalar bunda dolayı birkaç kuralı esnetmeye karar verdi. İlk olarak kredi sicil notlarında çalışmalar yapan bankalar kredi sicil notlarının önem derecesini bazı durumlar için düşürmeye karar verdi. Pandemi dolayısıyla milyonlarca vatandaş kredi veya kredi kartlarına oldukça bel bağladı. İşsiz kalan veya devletin destekleriyle hayatını idame ettiren vatandaşların sayısı bu kadar fazlayken kredi borçlarının bu kadar çok olması garipsenecek bir durum değil. Ancak bankalar yine de vatandaşların kredi notlarını düşürürken onları kara listeye almaya devam ediyor. Sonuç olaraksa bu vatandaşlar kredi alamıyor. Devlet bu durumla cebelleşen vatandaşların ellerinden tutarak kamu bankalarıyla aynı masaya oturdu. Varılan anlaşmaya göre 3 ay boyunca bazı kredi kampanyalarında vatandaşların kredi sicillerine bakılmayacak.

Vatandaşlar Takibe Devam Etmeli

Bir diğer yenilik ise kredi limitlerine getirildi. Kredi limitleri pandeminin başından bu yana sadece esnaflara esnek tutulan bir kavram oldu. Bu esneklik binlerce vatandaşın hayatını kurtarırken aynı hamlenin vatandaşlar için de yapılması bekleniyordu. Sadece esnaf düzen kuran taraf değil vatandaşların da kendi içlerinde halletmeleri gereken borçları ve kurmaları gereken bir düzen var. Bunu göz önünde bulunduran bankaların vatandaşlar için de esnek kredi limitleri sunacak. Tüm bunlar belli şartlara tabii tutulacak ve her kredi kampanyası için geçerli olmayacak. Bunun için vatandaşların bankaların kredim kampanyalarını takip etmeleri gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP