DOLAR

32,5104

0.18%
EURO

34,8232

0.27%
ALTIN(gr)

2.485,25

0,95%
BİST 100

%
Erken Emeklilikte Yeni Formül Herkes Bunu Araştırıyor

Erken Emeklilikte Yeni Formül Herkes Bunu Araştırıyor

Çalışan vatandaşların birçoğu erken emekli olmanın yollarını arıyor. Sigorta girişi ve prim gün sayısına ilave edilen yaş faktörü ile bu durum daha da zorlaştırdı. SGK erken emekli olmak isteyenler için formüller sunmaya çalışıyor. Kadınların ve erkeklerin farklı şekillerde erken emekli olması bu yollarla mümkün. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Erken Emeklilikte Yeni Formül Herkes Bunu Araştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğum Borçlanmasının Ve Askerlik Borçlanması Erken Emeklilikte Önemli

Son gelişmelere göre erkeklerde askerlik borçlanması ile kadınlarda ise doğum borçlanması ile erken emekli olmak artık mümkün. Toplamda 3600 prim gün sayısı emekli olmanın kapılarını açan düzenleme ile birçok çalışan beklemeden emekli olacak. Kadınlarda doğum borçlanması için maksimum süre olarak 6 yıl belirlendi. Çocuk başına 2 yıl veren devletin verdiği bu izin 3 çocuk için geçerli. 4. Çocuktan itibaren sistem duracak ve ilerlemeyecek. Bu durumdan faydalanmak için kadının hamile olmadan önce de sigortalı olarak çalışması gerekiyor.

Erkeklerde ise bu durum askerlik borçlanması olarak kendini gösteriyor. Kadınlarda olduğu gibi burada da 6 yıl gibi bir süre söz konusu değil. Minimum 1 maksimum 2 sene olacak şekilde yapılan düzenleme sonucu kişi askerlikten önce de sigortalı ise bu haktan yararlanacak. Kişi askerdeyken işveren prim ödemelerini yapmamalıdır. Prim ödemelerinin olmaması borçlanma yapılması için aranan en temel şartlardan. BağKur’luların erken emekli olmaları daha farklı hesaplanacak. Buna göre kişi 2008 yılından bu yana prim ödemelerini eksiksiz gerçekleştirmelidir. Düzenleme hayata geçtiğinde primlerini bu şekilde düzenli yatıran kişi 2 yıl erken emekli olmaya hak kazanacak. Memur pozisyonunda çalışan işçiler için de bu uygulama geçerli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP