DOLAR

32,4988

0.15%
EURO

34,8134

0.24%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Bakanlıktan Gelen Resmi Açıklama, İhtiyaç Sahiplerine Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bakanlıktan Gelen Resmi Açıklama, İhtiyaç Sahiplerine Ödeme Yapılacak

Bakanlıktan Gelen Resmi Açıklama, İhtiyaç Sahiplerine Ödeme Yapılacak

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz ekim ayında muhtaç durumunda olan, eşi vefat etmiş kadınlara, asker ailelerine ve çocuklarına, öksüz ve yetimlere ve kronik hastalara yardım yapılacağını açıklamıştı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Bakanlıktan Gelen Resmi Açıklama, İhtiyaç Sahiplerine Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 nakdi sosyal destek programı çerçevesinde muhtaç durumunda olan vatandaşlara 99 milyon Tl destek verileceği açıklandı. Askerlik görevini yerine getiren ancak hanelerinde maddi sıkıntı yaşanan ailelere 2 aylık destek verilecek. Toplamda 32 bin aileye, 25.8 milyon Tl destek yapılacağı açıklandı.

Kadınlara maddi destek ise eşi vefat etmiş ve yardıma ihtiyacı olanları kapsıyor. 90 bin muhtaç kadına 57.2 milyon Tl yardımda bulunulacak. Yetim ve öksüzlere de bu kapsamda toplam 12 milyon Tl yardım verilecek. Kronik rahatsızlığı olanlara ise 3.2 milyon Tl yardım yapılacak. Toplamda 2 bin kronik, yardıma muhtaç vatandaş olduğu düşünülüyor.

Asker Çocukları da Unutulmadı

Elbette asker çocukları da unutulmadı. Sosyal destek ödemeleri kapsamında muhtaç asker çocuklarına aylık ödeme yapılması planlanıyor. Bakan Selçuk ödemelerin %50 arttırıldığını açıkladı, yani yaklaşık 2 bin muhtaca 482 bin Tl destek verilecek.

Kronik hastalara verilecek olan ödemeler 25 Erkim 2020 tarihinde başlayacak. Yetim ve öksüz, muhtaç asker çocukları ve muhtaç kadın yardımları mise 24-28 Ekim 2020 tarihlerinde yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP