DOLAR

32,5980

0.36%
EURO

34,7062

-0.16%
ALTIN(gr)

2.519,89

1,45%
BİST 100

%
Asgari Ücretliyi Sevindirecek Gelişme! Maaşlar Bu Ay Yüksek Yatacak!
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücretliyi Sevindirecek Gelişme! Maaşlar Bu Ay Yüksek Yatacak!

Asgari Ücretliyi Sevindirecek Gelişme! Maaşlar Bu Ay Yüksek Yatacak!

Bu haber tüm asgari ücret alan vatandaşları ilgilendiriyor. Asgari ücret maaşları bu ay yüksek yatacak. Günlük olarak hesaplandığında 98,10lira olan asgari ücret bir aylık toplamda brüt 2943 lira yapıyor. Bu ay bordronuzu alırken dikkat edin. Mayıs ayı asgari ücretleri için detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Asgari Ücretliyi Sevindirecek Gelişme! Maaşlar Bu Ay Yüksek Yatacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu haber tüm asgari ücret alan vatandaşları ilgilendiriyor. Asgari ücret maaşları bu ya yüksek yatacak. Günlük olarak hesaplandığında 98,10lira olan asgari ücret bir aylık toplamda brüt 2943 lira yapıyor. Bu ay bordronuzu alırken dikkat edin. Mayıs ayı asgari ücretleri için detaylar haberimizde.

Ücretler aylara göre değişiyor!

Haberimizde milyonlarca asgari ücretli vatandaşı ilgilendiren bilinmeyen bir detaya değineceğiz. Asgari ücret aylara göre değiyor. Bazı aylar asgari ücret 2324 lira olarak ödenirken, bazı aylarda daha yüksek ödeniyor. Maalesef asgari ücretli çoğu vatandaş bu detayı bilmiyor. Çünkü asgari ücretli vatandaş açıklanan ücreti her ay alınan ücret sanıyor.

Mayıs ayında daha yüksek asgari ücret ödemesi olacak!

Bu yıl asgari ücret brüt olarak 2943 lira, net olarak ise 2324 lira olarak belirlendi. Bu ücret içerisinde asgari geçim indirimleri de bulunuyor. AGİ’ ler ile birlikte 2324 lira. Ayrıca asgari ücretli vatandaşların ücretlerinden aylık 839 lira vergi ve prim kesiliyor. Bu kesintiler yılın sonuna kadar devam edecek.

Net ücrelter

Günlük olarak 98,10 lira olarak belirlenen asgari ücret net 77,45 liraya denk geliyor. Aylık hesaplamalar 30gün üzerinde yapılıyor. Ancak bazı ayların 31 gün çekmesi nedeniyle aradaki bir günlük farkı iş yerleri asgari ücretli çalışanlarına ödemek zorunda. Bu hesaplamalar dikkate alındığında; bir yılın içinde 31 gün çeken yedi ay var ve aylık hesaplamalar 30 gün olarak belirlendiği için sayılmayan bu 7 günün hesaplaması da ayrıca yapılmalıdır. Bir asgari ücretli çalışanın yılda sayılmayan 7 gün için brüt 686,7 lira ödeme alması gerekiyor. Bunun takibini yapacak olan çalışanlar bordrolarını kontrol etmelidir. Ücret bordrolarının dikkat edilmeden imzalanmaması önerilir.

Asgari ücrette dikkat edilecek diğer aylar

Yıl içerisinde dikkat edilecek diğer aylar ise şöyle: Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim ve Aralık. Bu aylarda fazladan çalışılan bir günün ücreti asgari ücrete eklenmesi gerekir. Günlük 98,10lira olan tutar bir yıl içinde brütte 686,7 lira yapıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP