DOLAR

32,5030

0.28%
EURO

34,6272

0.37%
ALTIN(gr)

2.480,99

-0,07%
BİST 100

%
Kadın Girişimcilere Destek Paketleri Artacak

Kadın Girişimcilere Destek Paketleri Artacak

Kadınların her iş kolunda yer alabilmesi için destek paketleri artarak devam edecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Kadın Girişimcilere Destek Paketleri Artacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlar her iş kolunda yer almaya devam ettiği gibi çeşitli girişimcilik faaliyetlerine de devam etmektedir. Ticaret Bakanı olan Ruhsar Pekcan ise QNB Finansbank ve Eximbank’ın beraber iş ortaklığı yaparak kadın girişimciler için yeni ve birçok ihtiyaçlarını giderebilecekleri finansman paketi açıklayacaklarını belirtti.

Ticaret Bakanı Pekcan, 8 Mart Kadın Günü’nde günün anlam ve önemine istinaden açıklamalar yaptığı sırada kadın girişimciler için gerekli finansman müjdesinin haberini verdi. Pekcan yapmış olduğu açıklamasında ve verdiği müjdesi kapsamında QNB Finansbank ve Eximbank ile beraber yeni bir finansman paketinin de açıklanacağı söylendi.

Verilecek Olan Toplam Destek 200 Milyon Dolar

Ruhsar Pekcan yapmış olduğu açıklamasında kadınların ve kadın girişimcilerin ihracatlarını yerine getirebilmesi için finansman desteğine ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Pekcan, QNB Finansbank ve Ezimbank ile beraber iş birliğine gidilerek kadın girişimciler ve kadın ihracatçılar için yeni bir paketin de açıklanacağı belirtildi. Verilecek olan kredi %51’i kadın olan firmalara ihracat kaydıyla beraber verilmektedir. Verilecek olan kredi ise toplamda 200 milyon dolar seviyesindeyken ilave olarak 100 milyon TL seviyesine de çıkabilmektedir. Pekcan, kadınların ekonomik şekilde güçlenmesinin aynı zamanda toplumsal refah noktasında yükselmeye götüreceğini de belirtti. Verilecek olan bu desteklerle beraber kadın girişimcilerin sayısında artış olması beklenirken aynı zamanda daha önceden girişimlerini hayata geçirmiş olan kişilerin de işlerini büyütmesi sağlanacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP