DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9736

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Bayram İkramiyesi Bekleyen Emeklinin Gözü Mart Ayında!

Bayram İkramiyesi Bekleyen Emeklinin Gözü Mart Ayında!

2018 yılında henüz bir bayram ikramiyesi görüşmeleri yapılmaması, memur ve emekli vatandaşların talebi doğrultusunda Mart’ta toplanacak olan Kamu Personel Danışma Kurulunda masaya yatırılacak. Konu ile ilgili yapılan açıklama neticesinde ise hem memurlar hem de emekliler Mart ayını beklemeye koyuldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Bayram İkramiyesi Bekleyen Emeklinin Gözü Mart Ayında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maaşlarını yeterli bulmayan ve bu sebeple ise özellikle bayram gibi özel günlerde devletten fazla ödenek bekleyen milyonlarca memur ve emekli bireyler talepleri doğrultusunda konuşulması beklenen ikramiye için gözlerini Mart’ta yapılacak olan KPDK ( Kamu Personel Danışma Kurulu) toplantısına dikti. Konu ile ilgili çalışmalar yürüten Memur Konfederasyonları 2017 Ağustos ayında toplu sözleşme masasına taşınan memurlara ve memur emeklilerine dini bayram ikramiyesi talebi için olumlu görüşmeler sağladı. KPDK toplantısından da olumlu sonuçlar çıkacağı ön görüsünde bulunan memur konfederasyonları vatandaşlar ile birlikte KPDK toplantısını beklemeye koyuldu.

Kararlar Beklemeye Koyuldu

Sadece memur ve memur emeklilerini baz almayan konu, milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için de büyük bir merakla beklenmekte. Toplantıdan çıkacak karar ile Dini bayramlarda ekstra ödeme alacak olan milyonlarca emekli ve memur vatandaş toplantı sonucunda tatmin edici bir sonuç beklemektedir. Sendikalar ve kuruluşlar ise vatandaşın sesi olmak adına yoğun çalışmalar içerisine girerek konu ile ilgili ciddi olduklarını göstermişlerdir. Daha önceleri de Memur-Sen tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde memur ve memur emeklileri için talep edilen ikramiye SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için de kapsanmış vatandaşlar rahat bir nefes almıştı. Yine aynı şeyin olması beklenmektedir.

Talep edilen promosyon tutarı en yüksek emekli maaşının 2 katı olması doğrultusunda tasarlanmıştır. Yani 1951 TL olan bir emekli maaşından beklenen promosyon tutarı tam olarak 2 bin 62 TL olarak olması yönündedir. Bu yönde açıklama yapan Türkiye Emekliler Birliği yetkilileri “ ikramiye memur emeklileri ile başlayıp, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine de yaygınlaştırılabilir. Bir kararname ile düzenlemeler yapılabilir. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yılda 2 defa bayramlarda bir maaş tutarında ikramiye verilmesi uygun olur düşüncesindeyiz” diyerek emeklilerin haklarını ve taleplerini önemsediklerini belirttiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP