Onaylanan Kredi İptal Olur Mu?

Onaylanan Kredi İptal Olur Mu?

Bankadan kredi kullanmak isteyen kişilere sunulan farklı kredi başvuru yöntemleri bulunmakta olup kişinin krediden cayma hakkı da bulunmaktadır. Peki, onaylanan kredi iptal olur mu?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Onaylanan Kredi İptal Olur Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Banka Kredi İptali Nasıl Yapılır?

Onaylanan krediden vazgeçme hakkı sunulmakta olup bunun için belirli kriterlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Kişinin acil nakit para ihtiyacının ortadan kalkması ya da başka bir bankadan daha düşük kredi faiz oranları bulunması gibi nedenlere bağlı olarak onaylanan kredinin iptali istenebilmektedir. Peki, banka kredi iptali nasıl yapılır?

Çekilen Kredi İptal Edilir Mi?

Bankadan çekmiş olduğunuz kredinin iptali kesinlikle mümkün değildir. Ancak burada çekilen kredi olarak tanımlanan kredi kişinin banka hesabından paranın çekilmesi anlamına gelmektedir. Yani banka hesabından parayı çektikten sonra o kredinin iptal edilmesi kesinlikle mümkün değildir.

Hesaptan çekmemiş olduğunuz kredi için ise 2 hafta içerisinde krediden cayma hakkı kullanabilirsiniz. Bu süreç boyunca yapılmayan iptaller ise ne yazık ki krediyi kullanmayı kabul ettiğiniz anlamına gelir ki kredi iptali artık yapılamaz hale gelir. 2 haftalık süreçte ise hiçbir şart ve koşul sunmadan krediden cayma hakkı kullanabilirsiniz. Ancak onaylanan kredi kullanılmazsa banka kredi istihbarat işlemleri ve dosya masrafı adı altında bir takım ücret talep etme hakkına da sahiptir.

Ön Onaylı Kredi Kullanılmazsa Ne Olur?

Ön onaylı kredi iptali ise daha farklıdır. Banka ile hiçbir yazılı evrak ve işlem yapmamanızdan kaynaklı olarak hiçbir masraf ödemeden bu krediyi kullanmaktan vazgeçebilirsiniz. Bunun için banka sizi aradığı anda “krediyi kullanmaktan vazgeçtim” demeniz yeterli olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP