DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kredi Faizlerinde Şaşırtan Düzenleme Kapıda Herke Hesaplarını Kontrol Ediyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Kredi Faizlerinde Şaşırtan Düzenleme Kapıda Herke Hesaplarını Kontrol Ediyor

Kredi Faizlerinde Şaşırtan Düzenleme Kapıda Herke Hesaplarını Kontrol Ediyor

Vatandaşlara tekrardan faiz düzenlemesi geliyor. Yapılan değişiklik herkesi banka hesaplarına bakmaya zorluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Kredi Faizlerinde Şaşırtan Düzenleme Kapıda Herke Hesaplarını Kontrol Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar vatandaşlara kredi verirken belli faiz oranlarını da dikkate alıyor. Her bankanın kendine has faiz oranı olurken bu sistemi belirleyen Bankalar Birliği duruma fazla müdahale edemiyor. Yapılan açıklamaya göre 4 banka vatandaşlar için faiz düzenlemesine gidecek. Ziraat Bankası, Halk Bankası, TEB ve İş Banaksı tarafından yapılacak düzenleme ile vatandaş daha kolay kredi çekebilecek. 20 bin TL’ye varan kredi limitleri sayesinde vatandaşların tüm ihtiyaçları giderilmiş olacak. Devletten deste bekleyen vatandaşların da kredi alma imkanı bulunuyor. Ancak burada dikkat çeken bir detay yetkililer tarafından paylaşıldı. Buna göre düzenli geliri olmayan vatandaşların sil notlarına bakılacak. Sicil notu düşük olan vatandaşların kredi ekmesi ancak kefil getirmesiyle mümkün olacak. Düzenli geliri olmayan vatandaşlar ise el mahkum kefil göstermek durumunda kalacak. Kefil içinse şartlardan biri iş arkadaşı olma zorunluluğu iken diğer şart yakın akraba olma zorunluluğu olarak kendini gösteriyor.

Banka Hesabı Dikkate Alınacak

Faiz oranlarındaki durum değişikliği de açıklığa kavuştu. Buna göre vatandaşların banka hesapları yukarıda sayılan bankalardan biriyse faiz oranı %0.63 olarak belirlenecek. Eğer bu bankalardan hesabı yoksa vatandaşların o zaman %0.76 olarak faiz oranı hesaplanacak. Bankada iler olmasa da hesabı olan vatandaşların tümü bu hizmetten yararlanabilecek. Kredi kampanyası esnasında banka hesabı açtıranların durumları hakkında ise bir değişiklik yapılmadı. Vade seçeneği 48 ay ile sınırlandırıldı ancak tercih yine vatandaşa bırakıldı. 12 ay veya 36 ay ile de borç demek mümkün olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP