Findeks Kredi Notu Yükseltme Yöntemi! Düşük Not Nasıl Yükseltilir?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Findeks Kredi Notu Yükseltme Yöntemi! Düşük Not Nasıl Yükseltilir?

Findeks Kredi Notu Yükseltme Yöntemi! Düşük Not Nasıl Yükseltilir?

Kredi kullanmak isteyenler bir bakıma finansal karneleri olan Findeks kredi notunu yüksek tutmak için ne yapabileceklerini sıkça araştırırlar. Özellikle findeks kredi notu düşük olanlar notlarını yükseltmek için ne yapmaları gerektiği konusunu sıklıkla araştırırlar. Bu soruların cevaplarını derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Findeks Kredi Notu Yükseltme Yöntemi! Düşük Not Nasıl Yükseltilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayatımızda büyük bir yer edinen bankalarla ilişkilerimiz devamlı rayında gitmeyebiliyor. Çeşitli sebeplerden dolayı bankaya olan kredi kartı ve kredi benzer biçimde borçların gecikmesi ya da uzun süre ödenememesi benzer biçimde durumlarda kredi notumuz giderek düşmektedir. Bu da bankadan talep edeceğimiz kredi başvurusunun negatif yanıtlanmasına niçin olacaktır. Peki, herhangi bir sebepten dolayı düşen kredi notu yükseltilebilir mi? Tekrardan yükseltilerek kredi başvurusu yapılabilir mi? Banka kredi notum düşük iyi mi yükselir? Benzer biçimde sorular kredi notu düşük olan kişilerin akıllarında dolaşmaktadır. Bu yazımızda kredi notu yükseltmek için neler yapılmalı adım adım ondan bahsedeceğiz. Ilk olarak kredi notunu yükseltmek için 5 değişik aşamadan geçmemiz gerekiyor. Bu aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz

Tüm Borçları Kapatma Adımı:

Tüm bankalardaki kredi kartı ve kredi borçlarını tamamen kapatın. Borcunuzu kapattıktan sonrasında kredi kartınızı bir süre kullanmayın, hatta kapattırın. Bu esnada adınıza kesilen her türlü satmaca (cep telefonu, doğalgaz, su, elektrik vs.)’yı ödeyerek tüm borçlarınızı kapatın.

Hesabı Hareketlendirme Adımı:

Bankadaki mevduat hesabınıza elinizdeki tüm paraları yatırın. Hatta yakınlarınızdan borç alarak hesabınıza yatırın ve birkaç gün sonrasında onların hesabına havale/eft yapın. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayarak hesabınızı hareketlendirin. Peşinden paranızı 1 aylık vadeli hesaba yatırın.

Tekrardan Kredi Kartı Kullanma Adımı:

Yukarıda bahsedilen adımları yaptıktan sonrasında ortalama 2-3 ay içinde bankadan tekrardan kredi kartı isteyin. Limitinin düşük olması bile kafi olacaktır. Bu kartı kullanarak tertipli ödeme yapın. Hatta erken ödeme dahi yapabilirsiniz. Bir süre sonrasında isterseniz iptal ettirebilirsiniz.

Önemli! Kredi Notunu En Çok Ne Etkiler?

Bu aşamada elinizdeki tüm parayı vadeli hesaba yatırın. Minimum 2-3 aylık bir vade olması yeterlidir. Bu paranın miktarı kredi notunu yükseltmekte önemlidir. Bundan dolayı mümkün oldukça yüksek meblağlar yatırmaya çalışın.

Düşük Oranda Kredi Çekme Adımı:

Kredi notunuzu iyiden iyiye yükseltmek için son olarak bankadan düşük oranda bir kredi talebinde bulunun. 2000 – 3000 TL içinde bir kredi kafi olacaktır. Bu krediyi de ilk taksitinde yada 2. Taksitinde tamamen geri kapatın.

Banka kredi notum düşük iyi mi yükselir diye merakta kalmanıza gerek yok. Yukarıda bahsedilen adımları uyguladığınızda birkaç ay içinde kredi notunu şaşkınlık verecek kadar terfi edecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP