Emekli Olmak İçin Kredi Veren Bankalar (Gerekli Evraklar ve Şartlar)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Emekli Olmak İçin Kredi Veren Bankalar (Gerekli Evraklar ve Şartlar)

Emekli Olmak İçin Kredi Veren Bankalar (Gerekli Evraklar ve Şartlar)

Emekli olmak için kredi imkanı tanıyan bankaları ve istenen şartları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Emekli Olmak İçin Kredi Veren Bankalar (Gerekli Evraklar ve Şartlar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliliklerin tamamlanabilmesi için kredi vermekte olan bankalar 2018 yılı itibariyle bulunmaktadırlar. Emeklilik yaşlarını ve günlerini doldurmuş oldukları halde primleri eksik olan vatandaşlar emekli olamamaktadırlar. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu vatandaşların emekli olabilmeleri için prim borçlarını ödemelerini talep etmektedir.

Vatandaşlar SGK’da prim borçlarının hesaplanmasının ardından belirlenen prim borçlarını taksitli bir şekilde ya da peşin olarak ödeyebilmektedirler. Taksitli ödemelerde vatandaşlar ödemelerinin tamamlanmasının ardından emeklilik hakkı elde edebilmektedirler. Bu sebeple de pek çok vatandaş borçlarını peşin ödeyerek emekli olma seçeneğine yönelmektedir. Bunun için de çoğu banka emekli olmak için nakit ihtiyacı olan vatandaşlara kredi imkânları sunmaktadır. Bazı bankaların bu kredilerin verilmesi için farklı şartları bulunmaktadır.

Prim Ödeme Desteği Veren Bankalar

Bazı bankalar emekli olabilmek için primlerini ödemesi gereken vatandaşlar için prim ödeme desteği vermektedir. Emekli primi ödeme kredisi 2018 yılı itibariyle en yaygın ve kolay olarak kamu bankaları olan Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından verilmektedir. Ne var ki, Vakıfbank ve Ziraat Bankası emekli primi ödemesi kredisi için farklı belgeler ve şartlar talep edebilmektedirler. Vatandaşların daha net bilgi edinebilmek adına bu bankaların müşteri temsilcileriyle görüşmeleri yeterli olacaktır.

Ziraat Bankası Emeklilik Kredisi

Ziraat Bankası, kamu bankası olarak vatandaşların emeklilik primlerinin ödenmesi amacıyla en kolaylıkla kredi başvurusunda bulunabilecekleri ve kredi edinebilecekleri bankaların başında gelmekte. Vatandaşlardan öncelikle emekli olabilmek için yalnızca primlerinin ödenmesinin gerektiğine dair SGK’dan alınmış bir belge talep etmekte olan Ziraat Bankası bunun dışında başka belge taleplerinde de bulunmakta.

Ziraat Bankası emeklilik kredisi başvurusu 2018 yılı itibariyle SGK’dan alınmış olan belgenin yanında diğer bazı evraklarla kolaylıkla gerçekleştirilebilmekte. Kredi başvurusunda bulunacak olan vatandaşların bankalara ait kredi müracaat formunu doldurmaları gerekmekte. Bunun yanında vatandaşların gelir belgesi ve nüfus cüzdanlarını da başvurusu sırasında hazır bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı yerine ehliyet de kabul edilebilmekte. Müşterilerin aynı zamanda emekli aylıklarının kayıtlı olduğu banka hesap cüzdanlarını da kredi başvurusu sırasında yanlarında bulundurmaları talep edilen belgeler arasında yer almakta.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP