DOLAR

32,3342

0.25%
EURO

35,0737

-0.17%
ALTIN(gr)

2.284,79

0,33%
BİST 100

%
Bakan Zeybekci’den Bitcoin Uyarısı

Bakan Zeybekci’den Bitcoin Uyarısı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son günlerde gündemden düşmeyen Bitcoin ile ilgili açıklamada bulundu. Vatandaşların mağdur olmaması için sanal para Bircoin'den uzak durulması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Bakan Zeybekci’den Bitcoin Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son günlerde gündemden düşmeyen Bitcoin ile ilgili açıklamada bulundu.

Dünya genelinde konuşulmaya devam eden sanal para Bitcin ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Zeybekci, global saadet zinciri olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, küçük tasarruf sahiplerinin mağdur olma potansiyelinin son derece yüksek olduğunu vurguladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, vatandaşların Bitcoin’den uzak durmaları gerektiğini belirterek; “Maceraya fazla hevesli olmasınlar’ ifadesine yer verdi.

AKP Denizli İl Başkanlığı’nda düzenlenen 2017 yılı değerlendirme ve 2018 yılından beklentiler toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kripto para Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Global Saadet Zinciri Olma İhtimali Yüksek

Gündemden düşmeyen kripto para Bitcoin’den uzak durulması gerektiğini vurgulayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, vatandaşın mağdur olmasını istemediklerini vurguladı. Bakan Zeybekci; “Türkiye’de bir zamanlar saadet zincirleri vardı. Herkes birbirini dolandırarak, sonuna gidip, birileri mutlu oluyordu, ama üzülen insan da çok oluyordu. Bu, zaman zaman ortaya çıkan, bizim şahit olduğumuz saadet zincirinin benzeridir” sözlerine yer vererek, global saadet zinciri olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Vatandaşların maceraya hevesli olmamalarını aktaran Zeybekci, Bitcoin’in bir ülkeye ait bir para olmadığını belirtti.

Yasal Düzenleme Yok

Sanal bir para birimi olduğunu belirten Zeybekci, buna atfedilen değerinde sanal olduğunu kaydetti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sanal para Bitcoin’in bir anlamının olmadığını düşündüğünü belirterek, bu konuda yasal bir düzenlemenin olmayacağını ifade ederek, yakından takip ettiklerini açıkladı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP