Gelir Belgesi İstemeden Kredi Veren Bankalar (Çalışmayana, İşsize)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Gelir Belgesi İstemeden Kredi Veren Bankalar (Çalışmayana, İşsize)

Gelir Belgesi İstemeden Kredi Veren Bankalar (Çalışmayana, İşsize)

Çalışmayanlara (işsizlere) gelir belgesi istemeden kredi veren bankalar hangileridir? Başvuruda istenen şartlar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Gelir Belgesi İstemeden Kredi Veren Bankalar (Çalışmayana, İşsize)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların gelir belgesi istemeden kredi verebilmesi için kredi talebinde bulanacak kişinin kredi notunun yüksek olması gerekmektedir. Bankalar kredi sicil notu kara listede olan vatandaşlara kredi kullandırmaktan kaçınmaktadır. Kredi sicil notunu yükseltmek için geçmişe ait kredi ve kredi kartı borçları kapatılmalıdır. Gelir belgesi kredi kullanmanın ana şartlarındandır. Çünkü banka verdiği kredinin geri ödenmesinin mevcut gelir ile olacağını öngörmekte ve kredisini bu sayede koruma altına almaktadır. Ancak bazı istisnai durumlarda gelir belgesine gerek kalmadan kefil ve teminat göstererek, taşınmaz ipotekleriyle ve bazı yan gelirler ile bazı bankalardan kredi kullanmak mümkün olmaktadır.

Gelir Belgesi Olmadan Kredi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar 2018 yılında da oldukça revaçta olmuştur. Düzenli geliri olmayan kişilerin kredi talepleri çeşitli yollarla karşılanmaktadır. Bu kredilerden faydalanmak için krediyi talep eden kişiler;

  • Kimlik belgesi ve fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Teminat gösterilecek taşınır mala ait bilgiler (araç ruhsatı, vadeli faiz hesabı gibi)
  • İpotek gösterilecek gayrimenkule ait tapu belgesi
  • Gelir belgesi olmasa bile gelir beyanı yerine geçebilecek ev ve dükkan kirası gibi gelirler
  • Kefil gösterilecek kişiler

İle birlikte kredi kullanmak istediği bankaya müracaat etmeleri sonucunda uygun faiz oranlarıyla bankalardan kredi kullanabilirler.

Gelir Belgesi İstemeden Kredi Kullandıran Bankalar

Enpara gelir belgesiz kredi; QNB Finansbank’ın yan kuruluşu olan Enpara.com, gelir belgesi istemeden kredi veren bankalardandır. Kredi kullanırken kişinin kredi notunun yüksek olması aranan öncelikli şartlardandır. Bunun yanında kefil, ipotek ve teminat talepleri müşteri bazlı değerlendirilmektedir. Enpara.com ile 36 aya varan vade 50.000 TL kredi üst limiti ve aylık %2,49 faiz seçeneğiyle kredi kullanılabilmektedir. Enpara.com üzerinden yapılacak başvurular hızlı bir şekilde cevaplandırılmakta ve QNB Finansbank şubelerinden kredi çekilebilmektedir.

Cepte Teb gelir belgesiz kredi; TEB bankacılık sistemine getirdiği yeni avantajlar ile şubeye uğramadan internet bankacılığı, mobil bankacılık ve cepteteb.com adresinden gelir belgesi istemeden kredi kullandırmaktadır. Bu krediyi kullanabilmek için kredi sicil notunun düşük olmaması ve daha önce bankalara ödenmemiş kredi borcunuzun bulunmaması gerekir. 10.000 TL ye kadar olan tutarlarda kredi aylık faizi %1,99’dur. 10.000 TL ve üst limit olan 50.000 TL arası tutarda ise kredi aylık faizleri %2,40’tır. Vade seçenekleri ise 12 ay, 24 ay ve 36 ay olarak değişkenlik göstermektedir.

Ziraat Bankası gelir belgesiz kredi kullandıran nadir devlet bankalarındandır. Gelir belgesi istememekle birlikte banka kredi kullanacak kişiden teminat talep etmektedir. Taşınır ya da taşınmaz ipotekleri ya da kefil göstermek yoluyla bu kredi kullanılabilir. Ziraat Bankası 36 aya varan vade ve aylık %2,35’e sabitlenmiş uygun faiz imkanlarıyla 30.000 TL’ye varan tutarlarda gelir belgesi olmayanlara da tüketici kredisi imkanı sunmaktadır. Kredi notunun yüksek olmasının şart olduğu bu krediye sahip olmak isteyen tüketiciler banka şubelerinden, internet ve mobil bankacılıktan ve Ziraat Bankası’na ait 444 00 00 numaralı çağrı merkezinden başvuruda bulunabilir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP