Banka Şubesine Gitmeden Kredi Veren Bankalar

Banka Şubesine Gitmeden Kredi Veren Bankalar

Banka şubesine uğramadan internetten, mobil şubeden ya da sms ile kredi nasıl alınır?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Banka Şubesine Gitmeden Kredi Veren Bankalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yazımızda şubeye gitmenize gerek kalmadan kolay kredi veren bankalar ve bu bankaların kredi verme süreçlerini inceleyeceğiz.

Şubeye gitmeden diğer başvuru kanalları ile yapılan kredi başvurularında bankaların dikkate aldığı en önemli kriter tabi ki sizin kredi skorunuz. Özet olarak sizin bankalarla çalışma geçmişinizi, düzenli veya düzensiz ödeme durumunuzu ve bankalar nezdindeki sicilinizi gösteren kredi skorunuz ne kadar yüksek ise bankaların sizden ek belge ve teminatlar istemeden kredi kullanma şansınız o derece artmakta.

Bu açıdan insanların gelir belgesiz kredi veren bankalar hangisi şeklindeki arayışı aslında sizin gelirinizden önce kredi skorunuza bakan bankalar açısından bir önem teşkil etmiyor.

Şubeye Gitmeden Kredi Nasıl Kullanılıyor?

Esasen şubeye gitmeden kredi kullanabilmek sadece günümüz teknolojilisinin bir nimeti. Artık bankaların kredi başvurusu alıp değerlendirmesi için, insanların şubeye gelip sayfalar dolusu kredi başvurusu formları doldurmasına veya sayfalar dolusu bilgi, maaş bordroları ve diğer gelir belgelerini getirmelerine ihtiyaçları yok.

Sadece bir SMS mesajı ile TC kimlik numaranızı bankaya yolladığınız taktirde zaten bütün bankalar sizin kredi notunuza göre ön değerlendirme yapıp kredi kullanıp kullanamayacağınızı belirleyebiliyor. Buna ön onay aşaması değiyor. BU aşama olumlu sonuçlanırsa bankalar sizi şubeye davet edip gerekli belgelerinizi ibraz etmenizi ve kredinizi fiilen kullanmanızı istiyorlar.

Diğer yandan bazı durumlarda banklar özellikle düzenli müşterilerine, onların kredi notlarına ve banka ile olan geçmişlerine bağlı olarak belli limitlerde kredi tanımlayabiliyorlar. Banka müşterileri kendilerine önceden tanımlı bu kredileri istedikleri an internet bankacılığı kanalı ile hiçbir ilave gelir belgesi vb göstermeden sadece internet ortamında bir form doldurarak ve kendilerine tanımlı limite kadar tutarda krediyi ve vadesini seçerek anında kullanıp kredi tutarını anında hesaplarına aktartabiliyorlar.

Şubeye Gitmeden Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bankalar genellikle şubesiz kredi başvurularını aşağıdaki kanallar ile kabul ediyor:

  • İnternet bankacılığı (özellikle bankanın mevcut internet bankacılığı kullanan müşterileri için)
  • Çağrı merkezi yolu ile
  • SMS yolu ile
  • ATM para çekme makinalarından (banka müşterileri için)

Tabi ki bu yollarla yapılan başvuruların kredi başvurusunu kabulünü garantilemediğini ve bankaların her zaman sizden ilave belgeler isteyebileceğini hatırlatmakta fayda var.

Hangi Bankalar Şubeye Gitmeden Kredi Veriyor

Her bankanın uygulaması farklılık göstermekle beraber şubeye gitmeden müşterilerine en kolay kredi veren bankalar şu şekilde;

  • QNB Finansbank: 35.000 TL ye kadar 36 aya varan vadelerle şubeye gelmeden ihtiyaç kredisi verebiliyor. Burada ilk şartlardan birisi ise QNB Finansbank müşterisi ve bankada hesap sahibi olmak.
  • ING Bank: 36 aya kadar olan ihtiyaç kredisi başvurularını şubeye gelinmesine gerek kalmadan kabul ediyor. Verilecek kredinin limitine ve müşteri değerlendirmesine bağlı olarak ilave belgeler istenebiliyor.
  • Garanti Bankası: CEPTETEB uygulaması ile cep telefonunuzdan veya internetten kredi başvurusu yapmanıza imkan tanıyan sorunsuz kredi veren bankalar arasında. Garanti Bankası aylık %2,79 faiz oranlarından başlayan 36 aya kadarki ihtiyaç kredilerinde bu imkanı sunuyor.
  • Akbank: Akbank Direkt Kredi uygulaması ile aylık %2,88 faiz oranları ile 30.000 TL’ye kadar anında kredi veriyor.
  • İş Bankası: İş Bankasının 30.000 TL limitli anında kredi uygulamasının faiz oranları ise aylık %2,60’tan başlıyor. Kredisi onaylanan banka müşterilerinin kredi tutarları aynı gün içinde hiçbir ilave prosedür olmaksızın hesaplarına yatıyor.
  • Yapı Kredi Bankası: Müşterilerine özel 50.000 TL’ye kadar anında krediyi şube harici başvuru kanallarından kabul edip onaylanması halinde kredi tutarını hemen müşterinin hesabına aktarıyor.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP