DOLAR

32,3221

0.2%
EURO

35,0608

-0.22%
ALTIN(gr)

2.308,45

1,37%
BİST 100

%
Bu 3 Şartı Sağlayan Herkese 5 Bin TL Maddi Yardım Yapılacak!
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu 3 Şartı Sağlayan Herkese 5 Bin TL Maddi Yardım Yapılacak!

Bu 3 Şartı Sağlayan Herkese 5 Bin TL Maddi Yardım Yapılacak!

Dar gelirli ihtiyaç sahibi olan bireyler için 5 bin TL maddi yardım desteği sağlanıyor. Sağlık barınma ve yakacak gibi temel ihtiyaçlar karşılanacak. Bu yardım paketi sayesin de vatandaşlar için 5 bin TL maddi yardım paketi sağlanacak. Tüm vatandaşların faydalanması için de şartlar sunulacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Bu 3 Şartı Sağlayan Herkese 5 Bin TL Maddi Yardım Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fakirlik maaşı alabilmek için ne yapmak gerekiyor? TBMM’ye sunulmuş olan yeni paketin geliştirilmesi ile alakalı teklif kabul edildi. Yoksulluk sınırı altında kalan vatandaşlar için 5 bin TL yardımların olacağı bildirildi. Gerekli başvuruların ardından vatandaşlar bu yardım paketinden faydalanarak rahat bir nefes alacaklar. Fakat her ay bu fırsattan yararlanmak için işsizlik durumunun devam etmesi şartı aranıyor.

Her Hane İçin 5 Bin TL Ödeme Yapılacak

Karar verilmiş olan yardım paketinin ortaya çıkması doğrultusunda yoksulluk sınırı altında kalan haneler için gerekli koşullar belirlendi. 4 kişilik ailenin kazancına eklenecek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri 5bin 238 TL ek ödeme olacağı bildirildi. Böylece geçim düzeyi yükselmiş olacak ve her birey rahat nefes alacak. Böylelikle ülkemizde ki vatandaşlar için aç kalmamaları için büyük adımlar atılacak. Aylık evine 5bin 238 TL’den az para giren vatandaşlar yoksulluk sınırları içine dâhil ediliyor. Fakat belirtilen koşullar için hane içi gelir tespiti yapılacak ve bu hususa göre yardımdan faydalanma olanağı sağlanacak. Öncelik olarak asgari ücretten az alan vatandaşlar ve özel sektörde çalışan kişiler ile gündelik olarak çalışan vatandaşlar bu fırsattan yararlanacak.

Yoksulluk Sınırı Nedir?

4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve kaliteli şekilde beslenebilmesi için aylık gıda ihtiyaçları toplamı 2,123,93TL, gıda harcamasının yanında giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzer ihtiyaçları içinde aylık harcanan toplam tutar ise 6.918.33 TL evli olmayan çocuksuz çalışan bireyin yaşam maliyeti ise aylık 2,625 TL olarak hesaplandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP