DOLAR

32,5993

0%
EURO

34,9522

0.15%
ALTIN(gr)

2.421,42

-0,34%
BİST 100

%
Büyük Savaş Kapıda! Sonuçları İtibariyle Tüm Savaşların Daha Ağırı Olacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Büyük Savaş Kapıda! Sonuçları İtibariyle Tüm Savaşların Daha Ağırı Olacak

Büyük Savaş Kapıda! Sonuçları İtibariyle Tüm Savaşların Daha Ağırı Olacak

Savaşın eşiğindeyiz. Herkes yeni dünya düzeninde üstün konumda olmak adına hamleler yapıyor. ABD ile Çin arasında yaşanan ekonomik savaşın etkilerinin 1. Dünya Savaşı'ndan daha ağır olacağını iddia eden kurt isim bakın daha neler neler söyledi. Şimdi birde İran eklendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Büyük Savaş Kapıda! Sonuçları İtibariyle Tüm Savaşların Daha Ağırı Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD ile Çin arasındaki sıkıntılar durulmak bilmiyor. Kangren haline gelen sorunlar henüz çözülebilmiş değil. Çözümü müzakereler ile bulmaya çalışıyorlar ama henüz bir noktaya varılabilmiş değil. Bu konu üzerine açıklamalarda bulunan kurt siyasetçi katıldığı toplantıda şunları söyledi.

ABD Eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger’ın Açıklamaları Şu Şekilde

Pekin’de Bloomberg’in düzenlediği Yeni Ekonomi Forumu’nda konuşma yapan ABD Eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ABD ve Çin’in soğuk savaşın eşiğinde olduğunu ifade etti. Kissinger, Çin’le ABD arasındaki tansiyonun Sovyetler Birliği dönemindeki kadar artmasa da siyasi gerilimi azaltacak müzakerelerde de ilerleme sağlanmadığını belirtti.

Çin ve ABD’nin büyük ekonomisi olan 2 ülke olduğunu kaydeden Kissinger çatışmanın devam etmesi halinde çıkacak sonuçların Birinci Dünya Savaşı’ndan daha ağır olacağı uyarısını yaptı. 96 yaşındaki Kissinger 2 ülke arasındaki ticaret müzakerelerinin bir anlaşmayla sonuçlanmasını umduğunu ifade etti.

ABD ve Çin arasında 2018’de gümrük tarifelerinin karşılıklı olarak artırılmasıyla başlayan ticaret savaşlarında Pekin ve Washington yönetimleri anlaşma için müzakerelerde bulunsa da henüz kapsamlı bir anlaşma gerçekleşmiş değil.

Yeni Ekonomi Forumu’na katılan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de buradaki konuşmasında ticaret görüşmelerine karşı olumlu bir tutumu olduğunu belirtti.

Çin ile ABD arasında yaşanan bu anlaşmazlıklar tüm dünya ülkelerinin ekonomilerini olumsuz yönde etkiliyor.

ABD – İran arasında yaşanan gerilimin nedeni olarakta dünyada kartların yeniden dağıtılıyor olması gösteriliyor. Kasım Süleymani’nin öldürülmüş olması da yeni bir dünya savaşının fitilini ateşlemiş olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP